NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Zonwerende folies voor meer comfort en lagere energiefactuur
Ontdek transparante, zonwerende folies die selectief uv- en infraroodstralen blokkeren en zichtbaar licht maximaal doorlaten.

Zonwerende folies voor meer comfort en lagere energiefactuur

Wie oplossingen in kunststof zegt, zegt Vink. Al meer dan 50 jaar is deze groothandel uit Heist-op-den-Berg een vertrouwde partner voor professionals voor de levering van kunststof halffabricaten. Binnen een breed gamma van zelfklevende folies biedt Vink ook tal van zonwerende raamfolies aan. Een overzicht.

Sinds 2015 is Vink in België en Luxemburg hoofdverdeler van de window films van 3M. Dit gamma bevat decoratieve folies, veiligheidsfolies en zonwerende raamfolies. In 2020 voegde Vink ook de raamfolies van Hanita (deel van de Avery Dennison-groep) en Solar Gard (deel van de Saint-Gobain-groep) toe aan zijn gamma. Die uitbreiding maakt van de groothandel een onestopshop voor professionele klanten.

Vink biedt qua zonwering een brede waaier van foliereeksen aan, met telkens andere karakteristieken.

Diverse reeksen in zonwering

Qua zonwering biedt Vink vandaag een brede waaier van diverse reeksen aan, met telkens andere karakteristieken. Zo zijn er de Silver Films: traditionele, gemetalliseerde folies met een one-way-vision spiegeleffect en een zeer goede efficiëntie in warmtewering. Of de Dual Reflective Films, die door een hogere reflectie naar buiten dan naar binnen een beter zicht naar buiten garanderen. Een ander paradepaardje zijn spectraal selectieve folies: transparante, zonwerende folies die selectief uv- en infraroodstralen blokkeren, terwijl het zichtbaar licht nog maximaal wordt doorgelaten. Low E-Films – ‘all season’ folies die in de winter warmte beter binnenhouden – en UV Filter Films – transparante raamfolies die schadelijke uv-stralen blokkeren, maar het aanzicht van het gebouw vrijwaren – maken het Vink-aanbod in zonwerende folies compleet.

Geschikte oplossing voor elk type glas

Die diversiteit in zonwerende folies biedt klanten voor elk specifiek project zonder moeite een geschikte oplossing. Alle folies worden op bestaande beglazingen aangebracht om in alle seizoenen een aanzienlijke energiebesparing te kunnen realiseren. Wist je trouwens dat sinds januari 2022 zonwerende raamfolies mee in rekening worden gebracht in de EPC-waardeberekeningen van een gebouw? Bovendien werken de folies van Vink comfortverhogend en wordt het risico op oververhitting in de zomer aanzienlijk gereduceerd.

Bij de plaatsing van zonwerende folies geven de experten van Vink ook het nodige advies over de berekening van thermische stress in glas, zodat je als klant steeds het correcte type folie aanbrengt. Hierbij horen ook rekensimulaties van de g-waarde (thermische energie die door het glas naar binnen komt) en U-waarde (energieverlies naar buiten toe) van glas.

Vink-medewerkers aan de slag met 3M Prestige 70 Exterior in het UZ Leuven.

In de kijker: 3M Prestige 70 Exterior

Een van de toppers in het Vink-gamma van zonwerende folies, is de 3M Prestige 70 Exterior. Dit is een spectraal selectieve, zonwerende raamfolie die transparant is. Het unieke aan deze folie is de combinatie van uitstekende warmtewerende eigenschappen met een zeer hoge lichttransmissie (70 procent), terwijl deze folie geen metaaldeeltjes bevat. Het resultaat? Een betere beglazing met een ongewijzigd aanzicht van het gebouw. Kortom, een ideale oplossing voor onder meer geklasseerde gebouwen, winkeletalages, musea, residentiële woningen,…

De 3M Prestige 70 Exterior bestaat uit meer dan 200 laagjes die selectief uv- en infraroodstralen blokkeren, terwijl het zichtbaar licht alsnog wordt doorgelaten. Afhankelijk van het  type glas, bedraagt de totaal geblokkeerde zonne-energie circa 52 procent. Voeg daarbij een uv-block van 99,9 procent, en je bekomt een zonwerende folie die zijn beloftes meer dan nakomt.

Vink-medewerkers aan de slag met 3M Prestige 70 Exterior in het UZ Leuven.

Praktijkcase: UZ Leuven

Deze innovatieve folie werd in 2021 toegepast in enkele gebouwen van het UZ Leuven. Omdat in de ziekenhuiskamers geen aircosystemen toegelaten zijn, kon de 3M Prestige 70 Exterior een groot deel van de zonne-energie blokkeren, wat een groter comfort oplevert voor werknemers, patiënten en bezoekers. Het project werd uitgevoerd door BVX uit Aarschot en omvatte zo’n 3.000 vierkante meter aan glas. De grote uitdaging aan het project was dat een groot aantal ramen niet bereikbaar waren met een hoogtewerker. Hierdoor moesten de plaatsers van BVX de folies aanbrengen, door af te dalen met touwen vanaf het dak van het gebouw. Missie geslaagd!    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details