Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Interieur

Zorgeloos genieten

Twee kamers in de woning, twee werelden van verschil.

Foto-3-keuken–en-badkamerbladen-(Foto-Abbin)

Tekst | Tom Rampelbergh

Beeld | Neolith, Abbin, Engels Group, Franke

7 april 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Terwijl de ene is uitgegroeid tot het epicentrum van het huis, is de andere voor velen de oase van rust waar ze niet gestoord willen worden. Eén ding hebben ze gemeen: het gebruikte materiaal moet piekfijn in orde zijn.

Keukens en badkamers. Buiten dat er in allebei de ruimtes water aan te pas komt, en dan nog niet eens overal, kan het contrast niet groter zijn. De keukens van vandaag zijn het epicentrum van elk huishouden. We leven als het ware in onze keuken terwijl het vroeger een kamertje apart was, liefst heel makkelijk te verstoppen, waar bedrijvigheid heerste om de maaltijden klaar te maken. Leven gebeurde in de woonkamer en buiten. De badkamer was dan weer heel functioneel. Wassen, tanden poetsen en weer weg. Een heel andere invulling en een heel andere sfeer voor beide, dat staat vast.

Keuken

Leven, werken (en dan bedoelen we niet uitsluitend de huishoudelijke taken), vrienden ontvangen, het gebeurt tegenwoordig heel regelmatig in de keuken. Dat de keuken en de woonkamer meer en meer tot één geheel versmelten, voedt uiteraard deze tendens. Bovendien zorgt dit ook voor een (hernieuwde) aandacht om van de keuken een hotspot te maken. Het werkblad in een keuken wordt vaak het grootste toestel genoemd. Denk maar eens aan al wat je aan of op het werkblad doet, bewust en onbewust. Het werkblad is ook het meest zichtbare onderdeel van de keuken. Het mag dus best een blikvanger zijn, maar wel eentje waar je goed over nadenkt. Kleur, materiaal, hoe goed bestand tegen allerlei ‘aanvallen’, makkelijk te onderhouden? Het zijn allemaal puntjes om bij stil te staan. Ga in gesprek met de bouwheer en met de keukenspecialist. De kwaliteit van het werkblad is namelijk essentieel.

Verschillende stijl, verschillende beleving. De keuze van de kleur en het materiaal is van cruciaal belang.(Beeld: Neolith)

Badkamer

Badkamers worden intensief gebruikt, zij het op een totaal andere manier dan keukens. Een oase van rust, waar iedereen in kan ontsnappen en waar iemand wel eens een uur of twee onafgebroken in wil doorbrengen. Het moet gezegd, het was ooit anders in badkamers. We spreken niet meteen over een werkblad in een badkamer, maar het principe loopt gelijk. We raken het constant aan, we voeren er meermaals per dag taken uit en we willen uiteraard dat het er mooi en vooral hygiënisch bij ligt. En aangezien de badkamer één van de weinige plekjes is waar je kan ontsnappen aan de hectiek van de dag, ga je ook hier best in dialoog met de bewoners van het huis op zoek naar de gewenste sfeer. Het blad is nu eenmaal een opvallend element in elke badkamer, welke stijl je ook kiest, en bepaalt grotendeels de uitstraling van die ruimte. Materialen, accessoires, opstelling, het speelt allemaal een rol in de beleving van de badkamer. Ga dus ook hier niet over één nacht ijs.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
0%