NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Zorgeloosen comfortabel naar het toilet

Zorgeloosen comfortabel naar het toilet

Zich goed voelen in openbare toiletten: niet zo lang geleden was dit idee nog ondenkbaar bij het grote publiek. Publieke sanitaire voorzieningen werden namelijk lang beschouwd als onhygiënisch, openbaar en bijgevolg helemaal niet privé, waardoor gebruikers zich nooit echt op hun gemak voelden tijdens een toiletbezoek. Vandaag kunnen we echter spreken van een sociale verandering: mensen zijn mobieler en het aantal bezoekers van publieke gebouwen neemt toe. We kunnen stellen dat de grenzen tussen privé en openbaar steeds meer vervagen. De gebruiker wil zich overal ‘thuis’ voelen en daar spelen gebouwbeheerders op in: ze houden rekening met het toenemend belang van welzijn in sanitaire voorzieningen en stellen vast dat het essentieel is om te kiezen voor de juiste producten.

Gebruikers zijn veeleisender en hebben nieuwe, en vooral hogere, verwachtingen. De sanitaire voorzieningen in openbare ruimten moeten onder meer beantwoorden aan gebruiksgemak, esthetiek, functionaliteit en hygiëne. Daardoor neemt de vraag naar meer innoverende producten toe. De gebouwbeheerder eist namelijk mooie, veilige, betrouwbare en hygiënische producten, maar ook factoren als water- en energiebesparing en installatiegemak zijn van groot belang. Het wordt met andere woorden een ware uitdaging om aan ieders eisen te voldoen.

DELABIE slaagt erin een ruim assortiment producten aan te bieden die zowel aan de verwachtingen van de gebruikers als aan de specifieke eisen van de openbare sector voldoen. 

De contactloze bediening van de BINOPTIC-wastafelkranen optimaliseert handhygiëne en biedt een gevoel van welzijn en comfort.

Water- en energiebesparende producten

Het waterverbruik in utiliteiten is al jaren een belangrijk aandachtspunt. De kostprijs van water neemt alsmaar toe en er is uiteraard ook de verantwoordelijkheid voor het milieu die niet kan worden genegeerd. Daarom is er behoefte aan water -en energiebesparende producten, zoals de zelfsluitende of elektronische kranen van DELABIE. Een mechanische zelfsluitende kraan sluit automatisch na een vooraf ingestelde tijd van zeven seconden om waterverspilling te vermijden tijdens het inzepen van de handen. Sensorkranen worden alleen geactiveerd wanneer een gebruiker wordt gedetecteerd en uitgeschakeld wanneer er niemand aanwezig is. Met de DELABIE-kranen kan je een waterbesparing tot wel 90 procent realiseren.

De TEMPOMIX 3 wastafelmengkraan biedt tot 85 procent waterbesparing met de zelfsluitende functie.

Eenvoudige installatie en beperkt onderhoud

Met de producten van DELABIE bespaar je eenvoudig tijd en geld op de installatie en het onderhoud. Zo ontwikkelt de producent kranen die gemakkelijk te installeren zijn zonder speciaal gereedschap en stelt ze debieten vooraf in. Ook het niet hoeven demonteren van kranen tijdens een onderhoud kan de installateur tijd en heel wat kopzorgen besparen. Zelf-diagnoserende leds op de sensorkranen detecteren problemen sneller, voor een spoedige oplossing. Gestandaardiseerde vervangingsonderdelen zoals binnenwerken vereenvoudigen het onderhoud, terwijl geïntegreerde filters het mechanisme beschermen tegen vuilophoping. Door te kiezen voor kranen die deze elementen bevatten, zal niet alleen de onderhoudskost verlagen maar ook de levensduur van de installatie verlengen.  

Met de TEMPOMATIC 4 elektronische wastafelkraan kan tot 90 procent water bespaard worden.

Aandacht voor hygiëne

In publieke sanitaire ruimtes vermenigvuldigt het grote aantal gebruikers het risico op besmetting via de handen. De kranen van DELABIE werden speciaal ontwikkeld om de waterbesparing te optimaliseren, maar ook de hygiëne te verbeteren. Zo wordt het manueel contact bij zelfsluitende kranen beperkt door de zelfsluiting en bij elektronische kranen verloopt het handen wassen volledig contactloos via het gebruik van infrarood detectie. Bovendien beschikken deze sensorkranen over een periodieke spoelfunctie: iedere 24 uur na het laatste gebruik vindt een automatische spoeling plaats van ongeveer 60 seconden. Hierdoor wordt waterstagnatie in de leidingen vermeden, en bijgevolg ook de ontwikkeling van bacteriën.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details