NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Terug naar overzicht

Enjoy Concrete

What we do

Architectonisch beton is onze passie sinds 2010. Een passie die ons elke dag weer stimuleert om onze grenzen te verleggen. Dat maatwerk bij ons de norm is, is dan ook niet meer dan logisch. Bovendien streven we naar perfectie. Dankzij het productieproces met supergladde bekisting en zelfnivellerend beton beantwoorden onze prefabelementen zo aan zeer hoge esthetische eisen. En ze zijn van de allerhoogste kwaliteit, ongeacht de uitvoering en de toepassing.

Vandaag is Enjoy Concrete uitgegroeid tot een meer dan gevestigde waarde in de betonarchitectuur.

Samen met de expansie groeide ook de ambitie. De investering in de bouw van een eigen betoncentrale en een forse uitbreiding van het atelier volgden. Om deze droom te helpen realiseren, deden we een beroep op experts. Ondernemen doe je namelijk niet alleen, dat is al sinds jaar en dag onze filosofie.

Ons moderne atelier is een absolute referentie, een staalkaart van de mogelijkheden die we met Enjoy Concrete kunnen bieden. Voor de gevel maakten we gebruik van SCC-beton of ‘self compacting concrete’. Kenmerkend zijn de gladde afwerking, de vlijmscherpe hoeken en de homogene kleuren. Dit type beton lijkt als het ware op gepolierde natuursteen.

Het resultaat is een toonbeeld van minimalistische architectuur met een uitzonderlijke integratie in de omgeving.

Bernard Joye werd geboren in Veurne in 1955. Als ingenieur bouwkunde richtte hij in 1992 Furnibo op. Met dit bedrijf verwierf hij tot ver over onze landsgrenzen naam en faam door traditioneel beton te combineren met prefab beton.

Ondertussen was hij helemaal in de ban geraakt van supergladde beton. Het leidde in 2010 tot de geboorte van een gloednieuw bedrijf met een jong team van ingenieurs: Enjoy Concrete. Vandaag werken er 48 medewerkers, stuk voor stuk creatieve mensen met een flinke dosis energie.

Elke Enjoy-medewerker is fier op wat hij verwezenlijkt. Het eindresultaat is zichtbaar in spraakmakende, hedendaagse architecturale projecten waarin een strak minimalisme de boventoon voert.

Bernard Joye heeft met Enjoy Concrete talrijke prijzen en titels ontvangen waaronder de FEBE elements award ‘precast in buildings’ (2014), de IDA award Los Angeles ‘new commercial building’ (2015), ambassadeur van West-Vlaanderen, West-Vlaams charter duurzaam ondernemen (2016), de architectuurprijs Koksijde (2013 & 2017), en de FEBE elements award ‘outstanding precast’ (2018).

bedrijfsvideo

bedrijfsfoto's

algemene informatie

Services Architectonisch beton Adres Vaartstraat 50A
8630 Veurne
België
Telefoonnummer 058 28 00 76 E-mailadres [email protected] Website enjoyconcrete.be/nl btw nummer BE 0827.878.073

kaart

Gerelateerde artikelen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details