NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Terug naar overzicht

Wegenbouw De Brabandere NV

EEN VLEUGJE GESCHIEDENIS

Geboren als slager en met het ondernemersbloed in de aderen besliste Arthur Costenoble uit Veurne 115 jaar geleden het roer om te gooien en zich te storten op machinebouw. Schoonzoon Paul De Brabandere transformeerde machinebouw in loonwerken, loonwerken werden grondwerken die in 1975 uiteindelijk uitmondden in Wegenbouw De Brabandere. Vervolgens bouwden Jacques en Robert De Brabandere de firma uit, ontstond Vervoer De Brabandere en werd in 2002 een eerste betoncentrale opgericht te Veurne.

Nu staan de zonen van Robert, Paul en Pieter, aan het roer van dit familiebedrijf. Een vierde generatie die voortrekker wil zijn op het vlak van recyclage in de bouwsector en die wil blijven innoveren met sierbeton.

BETONCENTRALE DE BRABANDERE

Als eerste betoncentrale in België mocht Betoncentrale De Brabandere in 2019 het RS- en RD-certificaat van BE-CERT in ontvangst nemen. Beide BENOR-attesten werden in het leven geroepen om betonproducenten te ondersteunen die inzetten op hoogwaardige, gerecycleerde betongranulaten.

ECO-BETON

Met ons Eco-Beton slagen we erin om de CO2-uitstoot tijdens het productieproces zo laag mogelijk te houden. Als je van bouwafval een grondstof maakt, daalt de CO2-uitstoot: omdat we alles ter plaatse breken en verwerken, is er minder transport nodig van en naar de steengroeves. Maar daarbovenop maken we ook gebruik van een speciale bindmiddelcombinatie, waardoor we minder Portlandcement nodig hebben. Als je weet dat er bij de productie van 1 ton Portlandcement ongeveer 850 kg CO2 wordt uitgestoten, maakt dat een groot verschil.

Eco-Beton is niet alleen duurzamer, het heeft ook nog andere voordelen te bieden: Het beton heeft een ‘vettige’ consistentie, waardoor het soms zelfs vlotter te plaatsen is dan andere types BENOR-beton. Dat de eigenschappen van de gerecycleerde granulaten anders zijn dan die van de natuurlijke, zien wij dan ook als een sterkte. Bovendien is het ook op financieel vlak voordeliger voor onze klanten, wat bij andere ecologische producten zelden het geval is.

Naast Eco-Beton als innovatie specialiseert Betoncentrale De Brabandere zich ook in sierbeton.

UITGEWASSEN BETON ELKE UITVOERING IS UNIEK

De meest voorkomende vorm van sierbeton is vandaag uitgewassen beton. Bij een  klassieke uitvoering van beton is op het oppervlak gewoon grijs, soms wordt het gepolierd, soms geborsteld, maar het blijft wel wat saai, toch? De granulaten – de kleine keitjes en steentjes, aan dewelke het beton zijn sterkte te danken heeft – blijven hier verborgen onder het oppervlak.

Maar wat als de granulaten in het beton hun schoonheid laten zien en esthetisch meer te bieden hebben dan het cement dat ze samen houdt? En het gaat niet enkel om het uitzicht: door de granulaten bloot te leggen, creëren we een slipvrij en duurzaam oppervlak, ideaal voor zwembaden, opritten, rijwegen of gelijk welk antislip oppervlak voor voetgangers.

GEPOLIJST BETON ONTHULT DE WARE SCHOONHEID VAN BETON

Bereik spectaculaire effecten met een minimale kost door gebruik te maken van de vele verschillende types en afmetingen van decoratieve granulaten en van verschillende types cement.

Gepolijst beton kun je qua uitzicht vergelijken met de Italiaanse terazzo-stijl, het oppervlak wordt getransformeerd door het polijsten. Een gewoon, grijs oppervlak wordt omgetoverd tot een uniek kleurenspel dat tevoorschijn komt door er het bovenste laagje minutieus van af te schuren tot de prachtige granulaten zichtbaar worden. Daarna wordt het ruwe afgeschuurde oppervlak laagje per laagje telkens fijner geschuurd tot een glanzend oppervlak.

 

bedrijfsvideo

bedrijfsfoto's

algemene informatie

Services SierbetonEco-betonStortklaar beton Adres Handelsstraat 12
8630 Veurne
België
Telefoonnummer 058 31 10 95 E-mailadres info@de-brabandere.be Website de-brabandere.be

kaart

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details