NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
“Doe maar eens gek, architect…”
EeStairs + SPF architects, Orum Road Res, Bel Airs, Los Angeles [US].(Beeld: Matthew Momberger)

“Doe maar eens gek, architect…”

Met deze uitspraak daagt Geerts de architect uit om zich niet in te houden als het over het ontwerpen van trappen gaat. Geen ontwerp zo gek of Eestairs maakt het, in de gewenste vorm, met een trapbekleding rondom naar keuze. Niet voor niets werkt Eestairs al jaren samen met gerenommeerde architecten die begrijpen dat een trap in een gebouw niet alleen functioneel moet zijn, maar ook veilig en bovenal een toevoeging van esthetische waarde. Binnen elk interieur, of dat nu residentieel, zakelijk of openbaar is, vormt een trap een blikvanger. Eestairs trappen nodigen uit om gebruikt te worden en vormen voor veel architecten de kers op de taart, als smaakmaker in het interieurontwerp.

Tekst: Jan Mol   |   Beeld: zie foto credits

EeStairs + Paul de Ruiter Architects, Krinkels, Breda [NL]. (Beeld: Hans Morren)

Innovatie staat voorop

Cornelis van Vlastuin, oprichter en designer bij het in Barneveld gesitueerde Eestairs, zoekt voortdurend naar innovaties op het gebied van trappen en balustrades. Hoewel het bedrijf zich helemaal heeft gespecialiseerd in het engineeren en produceren van maatwerktrappen en -balustrades, achtte Vlastuin de tijd rijp om ook met standaardtrappen op de markt te komen. “Daarbij zit het onderscheidend vermogen uiteraard in het design, de uitvoering en de service die Eestairs biedt”, licht Geerts toe. “Daarmee is Eestairs enorm compleet in haar aanbod, dat strekt van een grote, majestueuze trap op maat als blikvanger in een grote hal, naar standaardoplossingen met een duidelijke signatuur tot en met de inmiddels welbekend 1m2 trappen die we maken. Deze laatste oplossing is populair in Nederland en België op plaatsen waar van oudsher krap gebouwd is. Kleine huizen winnen ruimte door te bezuinigen op de vierkante meters waarbinnen de trap zich bevindt. Volledig functionele, fraaie trappen met een zeer bescheiden voetafdruk dus.” Op de komende Architect@Work beurs in Rotterdam zal Eestairs een tweede designtrap onthullen binnen het standaardprogramma.

Hoofdkantoor EeStairs, Barneveld [NL], transport. (Beeld: Wouter van Twillert)

Glazen borstweringen in een ongekend, nieuw concept

Bij Eestairs draait het niet alleen om de trap, maar ook om alles daar omheen. Onder de vlag ‘GroovEe’ introduceert Eestairs een nieuwe vorm van borstwering, een glazen balustrade, maar zonder balusters. Geerts vertelt: “Een doordacht montagesysteem maakt het mogelijk om de glasdelen rechtstreeks in het betonnen vloerdeel te plaatsen. Dat is niet alleen een waardevolle toevoeging op esthetische vlak, ook is deze manier van werken kostenbesparend, sneller en zeer betrouwbaar. In plaats van te moeten werken met extrusieprofielen van aluminium en klemsystemen, kan er bij GroovEe gewerkt worden zonder inklemprofiel. Zeer geschikt voor projecten, waar snel en veilig meters gemaakt kunnen worden.”

EeStairs + DOC architecten en KCAP, Zuidas the George, Amsterdam [NL]. (Beeld: Hans Morren)

Hoe werkt GroovEe? “De beton- of prefabconstructeur krijgt van ons een kunststof (HPVC) profiel aangeleverd, dat in de vloerplaat wordt ingestort. Dit kan zowel in rechte als gebogen vorm gedaan worden. Wanneer de betonplaten op de plek van bestemming liggen, kan de glasmonteur de panelen rechtstreeks in het kunststof profiel plaatsen. Het eindresultaat is een makkelijk geplaatste, strak ogende transparante balustrade, zonder opdeling door balusters en niet onderhoudsgevoelig. Voor architecten biedt dit ongekende mogelijkheden om transparante borstwering in het ontwerp te voorzien, zonder dat er ontsierende montagesystemen aan te pas komen”, besluit Geerts.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details

Kunnen we je helpen met zoeken?