Tagarchief: Totaalinrichting

Gezellige totaalinrichting voor modern kantoorgebouw

inofecng3
Lees het gehele artikel

TVH zit in Waregem in het nieuw. Het hoofdkantoor van de West-Vlaamse heftruckspecialist combineert een aantrekkelijke architectuur met een gezellige inrichting. INOFEC kantoormeubelen  uit Tielt voegde een vleugje huiselijk comfort toe met het passende los meubilair. Van wachtruimtes en vestiaire tot bedrijfsrestaurant, groene patio en de burelen.

Een goede bureaustoel en desk zijn de fundamenten van een aangename werkomgeving, maar Inofec gaat veel verder. Met meer dan twintig jaar ervaring zijn ze een referentie voor kantoorinrichting en dat geldt voor elke ruimte in het kantoorgebouw. “Ons team telt ondertussen 32 medewerkers. Dat laat ons toe van eerste contact tot levering met eigen mensen te werken. Voor onze klanten is dat een grote meerwaarde. Net zoals onze ruime showroom”, zegt Sharon Speeckaert, de tweede generatie binnen het familiebedrijf. Op een oppervlakte van maar liefst 16.000 vierkante meter met 3.500 vierkante meter showroom ontdek je in Tielt alle mogelijkheden voor het losse meubilair. Ook voor buiten. Met een 6.000 vierkante meter groot magazijn is ook de ruime voorraad een troef.

Huiselijk meubilair dat aansluit bij de TVH-huisstijl.

Huisleverancier voor TVH

Al vele jaren is Inofec een vaste partner van TVH. Toen ze hun nieuw hoofdkantoor in Waregem neerpootten, spraken ze dan ook opnieuw Inofec aan voor het meubilair. In nauwe samenwerking met architect en interieurarchitect gaf de kantoorspecialist zo het nieuwe interieur mee vorm. Sharon: “Dat we al twintig jaar TVH-huisleverancier zijn, geeft ons een goede feeling met hun huisstijl en hun verwachtingen. Waar nodig konden we dan ook vlot bijsturen naar keuzes die echt bij het bedrijf en zijn medewerkers passen. Door de huisstijl door te trekken, creëerden we samen een herkenbare en tegelijk nieuwe sfeer, waar gezelligheid voorop staat. De medewerkers hebben een plek waar het aangenaam vertoeven is en voor potentiële nieuwkomers verhoogde TVH zijn aantrekkingskracht.”

Ook buiten, in de patio, voorzag Inofec het los meubilair.

Vier verdiepingen vol mogelijkheden

Het nieuwe gebouw van TVH telt vier verdiepingen, elk met hun eigen inrichting en stuk voor stuk onderdeel van Inofecs opdracht. Omdat elkaar ontmoeten centraal staat, zeker op het gelijkvloers en de eerste verdieping, kreeg het gebouw de bijpassende naam ‘The Hub’. Daarnaast richtten de interieurpartners op het gelijkvloers samen heel wat uitnodigende ontmoetingspunten in. Ook het bedrijfsrestaurant, op de eerste verdieping, kreeg een gezellige inkleding. “Bovendien is dit zoveel meer dan een restaurant geworden”, vult Sharon aan. “In de ruimte zijn verschillende hoekjes ingericht die de hele dag door bruikbaar zijn voor overlegmomenten, brainstorms of om even rustig te werken. Dat maakt het bedrijfsrestaurant veel ruimer inzetbaar dan enkel een uurtje tijdens de lunch. Zeker met de bijhorende patio, waar we het buitenmeubilair voor mochten uitkiezen en leveren. Op het terras is plaats voor honderd personen. Als het weer het toelaat, wordt het gretig benut.”

De rest van de eerste verdieping en de twee bovenliggende kantoorvloeren omvatten de eigenlijke burelen en een variëteit aan vergaderzalen. De rode draad van huiselijke gezelligheid is ook daar doorgetrokken, onder meer in de materiaal- en kleurkeuze van het meubilair. Inofec is alvast trots op het resultaat. “Het was een leuk project, omdat we voor een vaste klant werkten en omdat we het volledige gebouw mee mochten inkleden”, aldus Sharon.    

FICHE VAN PROJECT
  • Project: The HUB, TVH
  • Locatie: Waregem
  • Architect: DBG Architecten