NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Afwerking voor ramen en deuren
Met LoCra zet je een gerenoveerde woning meteen in een ander perspectief.

Afwerking voor ramen en deuren

LoCra produceert en verkoopt innovatieve afwerkingsproducten voor de bouwsector. De firma werd in 2011 opgericht door Lode Craenen, die tot dan al meer dan twintig jaar zijn strepen verdiend had als salesmanager en zaakvoerder in de wereld van de raam- en bouwprofielen. “Ik ben gedreven door een passie voor de ontwikkeling van innovatieve producten uit nieuwe materialen voor de woningbouw”, zegt Lode.

LoCra interieur bestaat uit een assortiment van afgewerkte, voorgevormde uitbekledingen voor ramen, muurlijsten, rolluikkasten. Deze worden gemaakt uit vochtwerend groen MDF V313 en bekleed met een kunststof Renolit-folie. Ze zijn beschikbaar in wit, crème en crème houtnerfstructuur. Deze folie wordt aangebracht met een polyurethaan watervaste verlijming. Het productportfolio is zo uitgebreid dat het programma van LoCra toegepast kan worden in zowel de residentiële en industriële, als in de sociale woningbouw.

Met zijn programma voor renovatie in de sociale woningbouw heeft LoCra in samenwerking met verschillende bouwondernemingen in België een grote expertise opgebouwd in deze sector. Architecten en huisvestingsmaatschappijen zijn gecharmeerd door de uitstraling van het product dat de gerenoveerde woning dadelijk in een ander perspectief zet. En dat voor een betaalbaar prijskaartje, binnen de budgettering. Door het gespecialiseerd maatwerk voor projecten blijft het verlies aan materialen namelijk beperkt.

Lignodur®venstertabletten topline LD 36 in combinatie met LoCra interieur.

Attractief design

Een doordachte mix van kunststof (polymeren van hoge kwaliteit) en hout (enkel snelgroeiende binnenlandse houtbestanden) is de basis waarmee robuuste tuinschermen, terrasplanken en venstertabletten worden vervaardigd. Deze Lignodur® venstertabletten topline LD 36 en masterline LD 40 met een attractief design en een onderhoudsvriendelijk karakter bestaan in een uitgebreid pallet kleuren, verschillende breedtematen en een interessante lengtemaat van 6000mm. Bovendien beschikken zowel de venstertabletten als de eindkappen over dezelfde facet geslepen rand wat een uniforme, elegante afwerking oplevert. Een hoogwaardige en robuuste laminaatfolie beschermt het oppervlak tegen uv, tegen hoge en lage temperaturen tussen -30°C en +70°C, tegen vuur (brandklasse B2-zelfdovend materiaal) en vocht. Het geringe gewicht van de tabletten en het gemak waarmee de verwerking gebeurt, klinkt als muziek in de oren van de schrijnwerker.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details