NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Duurzaamheid en circulair bouwen
WEC© nieuwste klimaatplafond van Interalu – render.

Duurzaamheid en circulair bouwen

Voor Interalu, expert in metalen plafonds en klimaatplafonds, staat duurzaamheid al lang hoog op de agenda. “Al jaren kiezen bouwheren, ingenieurs of architecten voor onze plafondoplossingen voor uiteenlopende redenen: design, expertise, maar zeker ook vanuit ecologisch standpunt en duurzaamheid”, vertelt Carlo Miers, commercial director bij Interalu. “Onze plafonds zijn gemaakt van staal. Een materiaal dat 100 procent gerecycleerd kan worden. Maar duurzaamheid gaat voor ons veel verder. Als Belgisch bedrijf met kantoren en productie in Antwerpen. Een klein percentage wordt geïmporteerd, maar ook dan kiezen we bewust voor buurlanden.”

SAPPceiling© met integratie van verlichting.

Renovatie en nieuwbouw

Elk ontwerp, renovatieproject of nieuwbouw, wordt vooraf grondig bestudeerd. In samenspraak met ingenieur en/of architect worden de verwachtingen van het gebouw geanalyseerd. Interalu ontwerpt samen met het bouwteam het plafond, en dit met oog op de lange termijn. Door de unieke kwaliteiten van onze plafonds zijn ze erg flexibel. Als een gebouw morgen van functie verandert of de indeling wijzigt, zijn er weinig tot geen ingrepen nodig. “Tel daarbij het minimum aan onderhoud en je weet dat je voor de lange termijn gerust bent”, aldus Carlo Miers. “We bestaan dit jaar 50 jaar. Dat betekent dat we al heel wat jaren ervaring hebben opgebouwd en heel wat vierkante meters geïnstalleerd hebben. We merken dat onze plafonds erg lang in gebouwen blijven hangen. En als ze eruit komen, zijn de materialen recycleerbaar. Ook de onderdelen die in onze plafonds passen, zijn vervangbaar, recycleerbaar of verplaatsbaar. Daar kijken we bewust naar. Plafonds kunnen verplaatst worden zonder waste. Dat past helemaal binnen het plaatje van circulair bouwen.”

BREEAM

BREEAM is een internationaal erkende certificering voor gebouwen. Een kwaliteitslabel dat duurzame gebouwen erkent. Door die internationale standaard is het populair bij bouwprofessionals die streven naar groene gebouwen. “Om onze partners bij te staan in hun proces om een BREEAM-certificering te bekomen, hebben we vorig jaar onze plafonds aan een audit met een externe partner onderworpen. Het resultaat? Een BREEAM-rapport dat bouwheren of studiebureaus helpt om te weten wat onze plafonds voor hen kunnen betekenen in BREEAM-credits”, zegt Miers. “Klimaatplafonds zijn an sich gekend als bijzonder duurzame producten, omdat ze het energieverbruik in een gebouw laten dalen. Dat maakt hen energievriendelijk.” 

EasyKlimaPlus© klimaatplafond van Interalu – Champs Elysees in Frankrijk.

Nieuw klimaatplafond: WEC

Het 50-jarig bestaan viert Interalu met de voorstelling van een nieuw klimaatplafond: Wave Energetic Ceiling, ofwel WEC. WEC is opnieuw een uiterst duurzaam en ecologisch klimaatplafond dat creëert een aangenaam en gezond binnenklimaat, zoals alle klimaatplafonds in ons gamma. WEC onderscheidt zich door zijn uniek design. De fluïde en speelse uitstraling maken dit plafond uniek.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details