NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Uniek plaatmateriaal voor productie van gevel- en dakgootbekleding 
De platen zijn leverbaar op een uitzonderlijke lengte van 5.550 millimeter, wat resulteert in minder kopse verbindingen op de gevel, waardoor het geheel rustiger oogt.

Uniek plaatmateriaal voor productie van gevel- en dakgootbekleding 

De tijd dat de gevel van elke woning uit metselwerk met traditionele bakstenen bestond, is verleden tijd. Vandaag kiezen architecten en opdrachtgevers vaak voor alternatieve elementen uit aluminium, staal, glas en andere materialen voor de bekleding van gevels en dakgoten. LoCra, fabrikant van duurzame oplossingen voor interieur en exterieur, voegt hier een unieke oplossing voor gevel- en dakgootbekleding aan toe, geassembleerd uit het extreem duurzame plaatmateriaal Tricoya® Extreme, afgewerkt met een uv-bestendige renolit-folie of watergedragen lakken. Met ongeziene mogelijkheden in toepassingen en omgevingen, waar voorheen op hout gebaseerd plaatmateriaal niet gebruikt kon worden.

De gevel- en dakgootbekleding van LoCra wordt geassembleerd uit het unieke plaatmateriaal Tricoya® Extreme.

LoCra produceert en verkoopt innovatieve afwerkingsproducten voor de bouwsector. De firma werd in 2011 opgericht door Lode Craenen, die dan al meer dan 20 jaar zijn strepen verdiend had als salesmanager en zaakvoerder in de wereld van de raam- en bouwprofielen. “Ik was en ben nog steeds gedreven door een passie voor de ontwikkeling van innovatieve producten uit nieuwe materialen voor de woningbouw. Zo biedt LoCra met de Lignodur® topline LD 36 en masterline LD 40 sinds 2011 een breed gamma venstertabletten in verschillende modellen, breedtematen en kleuren. Daarnaast hebben we een assortiment van afgewerkte, voorgevormde uitbekledingen voor ramen, muurlijsten, rolluikkasten uit vochtwerend
 groen MDF V313, bekleed met een kunststof renolit-folie”, zegt de zaakvoerder. 

“Vanaf de beginjaren leveren we ook Lignodur terrafina® terrasplanken die barst- en splintervrij zijn. Dankzij een ingenieus klik-en-klemsysteem klikken die terrasplanken eenvoudig in elkaar, waardoor de montage de helft sneller verloopt. Tussen de planken is er steeds een smalle voeg van 3 tot 4 millimeter en een demontageclip zorgt ervoor dat de terrasplanken zonder beschadiging gedemonteerd en later opnieuw gemonteerd kunnen worden.” Bij de nieuwe Lignodur terrafina® lounge Massiv en Massiv XL verhoogt de grondstof Lignoguard, die de planken volledig ommantelt, de vlekbestendigheid en onderhoudsvriendelijkheid, waardoor ze ook ideaal zijn voor gebruik op terrasoverkappingen, balkons en nog veel meer.”

Deze schimmelbestendige platen worden gebruikt voor het bekleden van onder meer gevelelementen, dakranden, boeiboorden, dakkapellen en plafonds.

Dakgoot- en gevelbekleding

De firma uit Kuringen blijft investeren in innovatie, bijvoorbeeld met de productie van platen voor het bekleden van onder meer gevelelementen, dakranden, boeiboorden, dakkapellen en plafonds. Deze duurzame en onderhoudsvriendelijke oplossing met FSC-label, wordt geassembleerd uit Tricoya® Extreme. “Dit unieke plaatmateriaal, gekoppeld aan de Accoya®-technologie van geacetyleerde houtvezels, heeft een superieure dimensiestabiliteit en duurzaamheid, zelfs onder de meest veranderende weersomstandigheden. De schimmelbestendige platen barsten en splijten niet en blijven in zowat alle richtingen hun vorm behouden.” 

Dat biedt ongeziene mogelijkheden in toepassingen en omgevingen, waar voorheen op hout gebaseerd plaatmateriaal niet gebruikt kon worden. Tricoya® Extreme heeft een garantie van 50 jaar bij bovengrondse toepassingen en 25 jaar bij ondergronds gebruik. De zaakvoerder licht verder toe: “Deze panelen worden afgewerkt met een uv-bestendige renolit-folie of conventionele, watergedragen lakken en kunnen gecombineerd worden met het buitenschrijnwerk van ramen en deuren. Ze zijn leverbaar op een uitzonderlijke lengte van 5.550 millimeter, wat enorme voordelen op vlak van verwerking en arbeidstijd oplevert. Bovendien resulteren afmetingen in minder kopse verbindingen op de gevel, waardoor het geheel rustiger oogt. Het zagen, schuren, bewerken, verlijmen, verven, coaten en bevestigen is identiek als bij gewone kwalitatieve houtvezelplaten.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details