NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Terug naar overzicht

Elica Belux

Elica, dat sinds de jaren 70 op de markt actief is, is wereldwijd marktleider op het gebied van de productie van afzuigkappen en inductiekookplaten en Europees marktleider op het gebied van de productie van motoren voor woningventilatie. Het bedrijf wordt geleid door Francesco Casoli en operationeel bestuurd door Giulio Cocci, en heeft een productieplatform dat verdeeld is over zeven vestigingen in Italië, Polen, Mexico, India en China, met meer dan 3.800 werknemers.

Lange ervaring in deze sector, grote aandacht voor design, verfijnde materialen en geavanceerde technologieën die een maximale efficiëntie en een lager verbruik garanderen, zijn de elementen die de Elica Group onderscheiden op de markt en die het bedrijf in staat hebben gesteld het traditionele imago van keukenafzuigkappen te revolutioneren: niet langer eenvoudige accessoires maar uniek ontworpen objecten die in staat zijn de levenskwaliteit te verbeteren.

De belangrijkste Business Units van de Elica Corporation zijn:

  1. Cooking BU: Elica ontwerpt, produceert en verkoopt afzuigkappen voor huishoudelijk gebruik, onder haar eigen merk of onder merken van toonaangevende internationale fabrikanten van huishoudtoestellen en keukens (Whirlpool, Electrolux, IKEA, Indesit Company, Bosch-Siemens, Haier, Samsung, enz…), kookplaten, en voor de Aziatische markt, ovens en sterilisatoren.
  2. BU Motoren: Elica ontwerpt, produceert en verkoopt elektrische motoren voor huishoudtoestellen, afzuigkappen en boilers voor huishoudelijk gebruik, onder de merknaam FIME.

Elica is sinds 2006 genoteerd aan de Italiaanse beurs – Borsa Italiana, LSE Group (STAR Segment) – en is wereldleider wat betreft het aantal verkochte eenheden op de markt voor afzuigkappen voor huishoudelijk gebruik.

algemene informatie

Services Keukenapparatuur Adres Ermanno Casoli 2
60044 Fabriano
Italië
Telefoonnummer +32 498921769 E-mailadres [email protected] Website elica.com/BE-nl

kaart

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details