NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Terug naar overzicht

Cosentino

Cosentino is een familiebedrijf dat is uitgegroeid tot een wereldspeler die innovatieve, hoogwaardige oppervlakken voor de architectuur- en designsector produceert en distribueert. Als marktleider bedenkt en anticipeert Cosentino samen met haar klanten en partners designoplossingen die waarde en inspiratie brengen in ons dagelijks leven. Een missie die het bedrijf kan uitvoeren dankzij baanbrekende merken die toonaangevend zijn in hun respectieve segmenten, zoals Silestone®, Dekton® en Sensa by Cosentino®. Haar oppervlakken staan aan de spits van de technologie en zijn de bron van unieke creaties voor woningen en openbare ruimtes.

Dekton
Dekton® is een uitgekiend mengsel van meer dan 20 natuurlijke mineralen en wordt geproduceerd met de exclusieve TSP-technologie. Tijdens dit proces worden minerale deeltjes gesinterd en aan elkaar gehecht. Hierbij speelt een hoge druk en hoge temperatuur een cruciale rol. Duizenden jaren worden zo herleid tot enkele uren. Het productieproces van Dekton® wordt voor honderd procent gecontroleerd in de fabriek. Hierdoor bevat het eindproduct geen minuscule afwijkingen of microdefecten. Het materiaal is dan ook, in tegenstelling tot natuursteen, erg bestending. In vergelijking met composiet wordt er tijdens de productie geen gebruik gemaakt van harsen. Daardoor is Dekton® onder andere hitte- en UV bestendig. Het behoudt dus zijn oorspronkelijke kleur én heeft het geen last van zuren of chemicaliën. Het materiaal is daarnaast kras-, vlek en vorstbestendig en vergt het geen speciaal onderhoud. Door deze eigenschappen is Dekton® toepasbaar op oneindig veel binnen- en buitenprojecten, zoals keukenwerkbladen, badkamerbladen, douchebakken, wandbekleding, gevels van woongebouwen, vloeren, meubels en zwembaden. Dit maakt het mogelijk om ruimtes te creëren met verschillende toepassingen die met elkaar matchen voor een uniforme look.

Silestone
Silestone® is een mineraalproduct met laag silicagehalte dat bestaat uit hoogwaardige mineralen en gerecyclede materialen. Al meer dan 30 jaar een toonaangevend merk dat ontwerpen inspireert voor keukenwerkbladen, badkamers en meubilair. Silestone® biedt talloze voordelen; het is onderhoudsvriendelijk, vlek- en krasbestendig en heeft een zeer lage absorptiegraad. Dankzij de grote afmetingen kunnen naden beperkt worden, waardoor Silestone® de ideale oplossing is voor werkbladen. Het materiaal is daarnaast duurzaam en biedt lang plezier dat verder reikt dan het oppervlak. Beschikbaar in meer dan 70 kleuren, drie afwerkingen en verschillende formaten, waardoor het uiterst veelzijdig is. De kleuren variëren van natuurlijke tinten geïnspireerd op natuursteen, tot bruisende kleuren die men in de natuur niet tegenkomt.

Sensa
Geniet van de schoonheid, de duurzaamheid en bestendigheid van natuursteen zonder dat u zich zorgen over vlekken hoeft te maken. Sensa® kwartsiet en graniet zijn voorzien van een revolutionaire vlekbestendige behandeling die het werkblad de hele levensduur beschermt. De duurzame, geïntegreerde technologie genaamd Senguard®, laat het materiaal ademen. Senguard® versterkt de krachtige eigenschappen van het materiaal. Het proces beïnvloedt de oppervlaktespanning van de steen waardoor het materiaal zelf zorgt dat er geen vloeistoffen zoals water, koffie of olie kunnen intrekken.  De kleuren en afwerkingen van Sensa® hebben het geduldige en grillige ontwerp van de natuur. Elk van de zeven beschikbare tinten heeft een afwerking die verschillende effecten en sensaties produceert: Suède (mat), Gepolijst (glanzend) of Caresse (geborsteld).  Met 15 jaar garantie.

Geen druppel wordt verspilt
Voor wie een duurzame materiaalkeuze wil maken zijn Silestone en Dekton de go-to merken.  Dekton een baanbrekend merk in zijn categorie. Het product is namelijk volledig CO2-neutraal gedurende de hele levenscyclus: van Cradle to Grave. Tijdens het productieproces van zowel Silestone als Dekton is 100% van de gebruikte elektrische energie in Cosentino’s Cantoria Industrial Park afkomstig van gecertificeerde hernieuwbare bronnen. Maar het Spaanse bedrijf gaat verder dan dat. Cosentino beschikt over één van de grootste zelfvoorzienende parken in Spanje: dankzij meer dan 38.000 zonnepanelen coveren ze 15% van hun huidige elektriciteitsverbruik. Door de technologische capaciteit wordt 99% van het water hergebruikt in het productieproces of in de irrigatie van groenvoorzieningen. Het afval en restmateriaal dat vrijkomt tijdens het productieproces wordt 20% gerecycleerd en hergebruikt voor nieuwe producten. Alleen zo reduceert het bedrijf de impact op de planeet en vergroten ze de impact op de mens.

bedrijfsfoto's

algemene informatie

Services Steenleverancier Adres Kloosterstraat 96
2000 Antwerpen
België
Telefoonnummer +32 2 789 70 05 E-mailadres antwerpcity@cosentino.com Website cosentino.com

kaart

Gerelateerde artikelen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details