NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Intelligente toegang voor wooneenheden
De meest recente Homelok-toepassingen open je met een app of via je Google Wallet.

Intelligente toegang voor wooneenheden

De vraag naar veilige en efficiënte toegangscontrole in woningen en appartementen is de laatste jaren sterk toegenomen. Om op deze markt in te spelen, ontwikkelde Salto Systems SALTO Homelok. Deze toepassing laat beheerders, syndici en gebruikers toe om vanop afstand veilig en eenvoudig de toegang tot hun wooncomplex te beheren. Bovendien is het via de cloud veilig en gemakkelijk om per bewoner specifieke digitale sleutels toe te kennen. 

Salto Systems voorziet intelligente toegangscontrole en visitor managementsystemen voor diverse ruimtes en locaties.

Je kent het wel: badges om hotelkamers te openen, individuele lockersystemen in de fitnesszaal of pincodes om deuren mee te ontgrendelen. Het zijn allemaal voorbeelden van slimme toegangscontrole. Salto Systems zet al ruim twintig jaar in op dergelijke kwalitatieve en veilige toepassingen. Met SALTO Homelok gaat het bedrijf nog een stap verder in het gedeeld beheer van toegang voor appartementen, studentenkamers en gemeenschappelijke ruimtes. Marketingmanager en verantwoordelijke voor de residentiële markt Eric Beling legt uit wat zo’n intelligent toegangsbeheer inhoudt: “SALTO Homelok is een cloudgebaseerd systeem dat het voor een gebouwbeheerder mogelijk maakt om specifieke toegang toe te kennen aan elke bewoner. Denk bijvoorbeeld aan gemeenschappelijke ruimtes, tijdsgebonden toegang voor schoonmaakploegen of het ontnemen van toegangsrechten na het einde van een huurovereenkomst. Daarnaast is het mogelijk voor de eigenaar van een woning om zelf de toegang tot zijn private eigendom te beheren en te delen met familieleden of derden.”

Veiligheid centraal

De vraag naar automatische toegangscontrole klinkt steeds luider, zowel voor privéwoningen als voor appartementen. Waar grote complexen zoals ziekenhuizen en hotelkamers met een gigantisch serverpark zitten, is dit op de privémarkt natuurlijk niet mogelijk. Eric: “Voor een cloudoplossing heb je geen server nodig om je toegang vanop afstand te beheren. Een eenvoudige verbinding met het internet volstaat. Omdat we natuurlijk met heel wat data en persoonlijke informatie werken, is een waterdichte beveiliging van dergelijke systemen essentieel. SALTO Homelok garandeert dan ook een honderd procent veilige toepassing op het vlak van GDPR-wetgeving en anti-hacksystemen, en voldoet aan ISO27001.” 

Naast veiligheid en comfort heeft een digitaal toegangssysteem nog heel wat voordelen. Zo kan SALTO Homelok – mits integratie – compatibel zijn met andere clouddiensten zoals videofonie. Bovendien heb je voor de meest recente toepassingen geen sleutel, badge of code meer nodig, want met de digitale sleutel in je Apple Wallet open je met een snelle klik alle voor jou bestemde deuren. In de toekomst zal dit ook met Android-toestellen mogelijk zijn. Net zoals gezichtsherkenning waar Salto Systems in 2023 actief op inzet.

De systemen zijn visueel aantrekkelijk en sluiten naadloos aan bij de stijl en vormgeving van het interieur.

Architecturale meerwaarde

Ook vanuit architecturaal standpunt is intelligente toegangscontrole een absolute winnaar. De meest recente systemen zijn quasi onzichtbaar en doen allesbehalve afbreuk aan het uitzicht van een woning of interieur. “Als ervaren fabrikant weten we dat er twee kampen zijn op het vlak van toegangscontrole en vormgeving”, gaat Eric verder. “Ofwel kiest men voor een onzichtbaar, volledig ingebouwd systeem, ofwel voor een visueel aantrekkelijke toepassing die naadloos aansluit bij de stijl van het geheel. Al onze oplossingen zijn dan ook verkrijgbaar in diverse vormen, kleuren en materialen zodat we in samenspraak met onze klanten de beste toepassing voor hun concept ontwikkelen.”

SALTO Homelok is een cloudgebaseerd systeem dat het mogelijk maakt om specifieke toegang toe te kennen aan elke bewoner. ((Beeld: @lopezdezubiria) )

Jarenlange kwaliteitsgarantie

Salto Systems legt zich al meer dan twintig jaar toe op innovatieve oplossingen voor ‘Smart Access Locking Technology’. Het bedrijf is actief in negentig landen en staat wereldwijd in voor intelligente toegangscontrolesystemen en visitor managementsystemen voor kantoren, ziekenhuizen, overheidsinstellingen, hotels, scholen, winkels, fitnesscentra, gedeelde woon- en werkruimtes, en residentiële gebouwen. “We voorzien bekabelde systemen en draadloze, batterijgevoede sloten voor deuren en lockers. Afhankelijk van de vraag van de klant wordt de informatie opgeslagen in een clouddatabase, op een lokale server of op een badge. Onze oplossingen werken onder andere met badges, sleutelhangers, kaarten, pincodes en mobiele apps, en binnenkort dus ook met gezichtsherkenning”, besluit Eric. “Salto Systems staat niet stil en werkt dagelijks aan nog betere toepassingen voor de veiligste en meest efficiënte toegangscontrole. En die toekomst ligt binnen handbereik.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details