NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Hoe kiest interieurarchitect Ken Creemers een vloer?
Bij Kurt en Aurore in Haren werd de nieuwe vloer direct over de oude gelegd.

Hoe kiest interieurarchitect Ken Creemers een vloer?

Samen met interieurarchitect Ken Creemers blikt COREtec® Floors terug op de vloeren van het succesvolle verbouwingsprogramma Ons huis/Nieuw huis op Een. Hoe kiest Ken een vloer? Wat zijn z’n favoriete vloeren? En aan welke criteria moet een vloer voldoen om jarenlang mee te gaan?

In Ons huis/Nieuw huis zag de kijker heel wat prachtvloeren de revue passeren. COREtec® Floors pikt er de mooiste uit, samen met interieurarchitect Ken Creemers, die de interieurs vormgaf. 

De geschikte vloer kiezen voor een woning, hoe pak jij dat aan?

“Ten eerste: ik bezoek altijd een showroom. Daar kan je de vloeren zien, vastpakken en voelen. Een vloer ziet er in het echt altijd anders uit dan online. Een showroombezoek is dus heel belangrijk om de juiste vloerkeuze te maken. Daarnaast laat ik mij ook leiden door de hoeveelheid daglicht. De woningen die ik renoveer, zijn vaak erg donker. De bewoners wensen meestal juist een fris, modern interieur. In dat geval kies ik voor een vloer met een lichte tint. Is de woning al heel ruim of licht, dan creëer ik met een donkere vloer een mooie kleurennuance.” 

De vloer van Nele en Dries in Affligem straalt rust uit, ondanks het drukkere visgraatmotief.

Welke vloer van Ons huis/Nieuw huis komt jou het eerst voor de geest? 

“Die van Nele en Dries in Affligem. Dit jonge koppel zocht een warm, gezellig en sfeervol interieur, maar tegelijkertijd ook iets modern en fris. Ik wist dat ze heel graag een visgraatvloer wilden, en ze hadden geluk: COREtec® heeft een prachtige lichte visgraatvloer in het assortiment. De keuken is vrij ruim, waardoor het drukkere motief van de vloer perfect tot zijn recht komt. De kleur sluit mooi aan op het hout van de keuken, wat het tot één geheel maakt.” 

In Pulderbos heerst een heel andere sfeer.

“Lorenz en Elyne droomden van een interieur met een hoek af. Dat zie je in de materiaalkeuze, zoals het behang in de keuken. Daarom koos ik voor elke ruimte voor Baltimore Oak 95, een vloer met een originele parketlook. De vloer creëert rust en balans in het drukke interieur. In de eetkamer/living accentueren de lange planken de lengte van de ruimte. 

Dat doet ze optisch groter lijken. De planken liggen door de hele woning in dezelfde richting. Daardoor zijn er geen storende overgangen tussen de ruimtes. Dat creëert in deze bungalowwoning een heel open effect.”

Bij Lorenz en Elyne in Pulderbos lopen de ruimtes naadloos in elkaar over.

Het project in Haren is ook een favoriet, dachten we?

“Jazeker, dit was echt een totaalrenovatie. Van de garage tot de keuken en van de hal tot de slaapkamers: in elke ruimte legden we een nieuwe vloer. De vloeropbouw in deze woning was goed, dus de vakmannen hoefden de ondervloer niet te egaliseren. In de meeste ruimtes legden we de nieuwe vloer direct over de oude heen.”

Wat is jouw ervaring met COREtec® -vloeren?

“De renovaties in Ons huis/Nieuw huis zijn compleet verschillend, maar één ding hebben ze gemeen: ze moeten vlot verlopen. Dat lukt met COREtec® perfect. De vloeren zijn eenvoudig te leggen en het bouwteam kan zelfs over onafgewerkte vloeren heenlopen. Daarnaast kunnen we vertrouwen op de duurzaamheid van COREtec®: de vloeren zijn zeer slijtvast en waterbestendig. Dat maakt het een waardevol product om mee te werken.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details