NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Marktleider in innovatieve toegangscontrole

Marktleider in innovatieve toegangscontrole

Met activiteiten in ruim 90 landen, 40 kantoren wereldwijd en meer dan 1.200 medewerkers is Salto Systems de voorbije twee decennia uitgegroeid tot een toonaangevende marktspeler op het vlak van innovatieve, slimme en veilige toegangscontroleoplossingen. De Spaanse oprichters zijn nog steeds actief in het bedrijf. Samen met de medewerkers, externe partners en klanten houden ze dagelijks de vinger aan de pols van nieuwe trends, systemen en toepassingen. Volgens Eric Beling, Marketing & Business Development Manager, biedt dit ongekende mogelijkheden voor de toekomst.

Digitale toegangscontrole en -verlening is een domein waar de technologie razendsnel evolueert. Dat maakt het voor niet-specialisten niet altijd eenvoudig om door de bomen het bos te zien. Eric Beling: “Serverbased- of cloudtoepassingen, badges, digital keys via de smartphone, combinaties van bekabelde en online oplossingen, … Die brede waaier aan toepassingen biedt heel wat opportuniteiten voor residentiële en industriële (bouw)projecten, maar vergt ook de nodige afstemming en voorbereiding. Ik licht de belangrijkste aandachtspunten graag even toe.”

Cloud- of servergebaseerd?

Een eerste belangrijk onderscheid is dat tussen een cloud- en servergebaseerd systeem. Eric legt uit: “Een servergebaseerde toegangscontrole functioneert op basis van een beveiligd privénetwerk op een bepaalde locatie. Bij een cloudgebaseerde toepassing werk je via een beveiligde internetverbinding, waardoor de gebruiker dus ook vanop afstand toegang kan krijgen. Beide systemen hebben specifieke voordelen en de keuze ervan hangt grotendeels af van de specifieke wensen en karakteristieken van gebouwen en hun omgeving.”

“Waar we vroeger bij klanten nog wat koudwatervrees zagen tegenover cloudbased systemen, zien we nu dat die terughoudendheid stilaan plaatsmaakt voor enthousiaste reacties. Er zijn namelijk geen dure investeringen nodig in serverinfrastructuur, firewalls of VPN-connecties. Toch zullen serverbased systemen steeds blijven bestaan – bijvoorbeeld in de zorgsector –, onder andere omwille van de koppeling van applicaties aan het eigen beveiligde netwerk.”

Badge of digitale sleutel?

Een andere belangrijke keuze is die tussen een fysieke badge of een digital key (via de smartphone) om gebruikers toegang te verlenen tot gebouwen of bedrijfssites. In een ziekenhuis of coworkingspace – met een grote verscheidenheid aan ruimtes, van ondergrondse parking tot vergaderzalen – is het vaak praktischer om een badge te gebruiken. In andere gebouwen, zoals bijvoorbeeld hotels of congrescentra, is de toegang via een smartphone dan weer een pak handiger. En zo vermijd je meteen ook dat bezoekers of personeelsleden hun badge zouden kwijtraken. Qua kostprijs maakt het alleszins niet zoveel verschil: bij een badge koop je als het ware een licentie met database, terwijl je bij een digitale sleutel een stukje van de cloud huurt.” Een combinatie in het gebruik is uiteraard ook mogelijk, bijvoorbeeld een badge voor de ene gebruiker en de smartphone voor de andere.

Brede waaier aan toepassingen

Salto Systems is trots op zijn state of the art elektronische toegangscontrolesystemen. Eric: “Wij beiden flexibele en functionele oplossingen met vele opties voor elk type deur en marktgebied. Onze klanten hebben een ruime keuze uit onder meer elektronische deurbeslagen, elektronische cilinders, wandlezers, lockersloten, elektronische hangsloten en energiebesparende apparaten. Dankzij onze ISO-certificaten – ook voor cloudsystemen – garanderen we onze klanten steeds een volledige beveiligde toepassing.” 

Salto Systems viert 20-jarig jubileum

In 2021 blaast Salto Systems twintig kaarsjes uit. De voorbije twee decennia timmerde het management, samen met een team van gepassioneerde medewerkers, hard aan de weg om elke klant een oplossing op maat aan te bieden. Zowel in residentiële projecten als bedrijven zette Salto Systems de toon voor toekomstbestendige toegangscontrole. Kmo’s, multinationals, Belgische overheidsbedrijven, universiteiten, ziekenhuizen, coworkingspaces, … de lijst van klanten groeit dagelijks aan.

Inspirerende cases

Aan inspirerende voorbeelden geen gebrek bij Salto Systems. Eric: “Zo is er het Hashotel Hasselt dat tijdens de coronaperiode een grondige facelift kreeg. Het resultaat? Een ‘design boutique hotel’ in een tijdloos ontwerp, inclusief een vernuftig en gebruiksvriendelijk toegangssysteem van ons bedrijf. Het oorspronkelijke hotel dateerde van 1988 en maakte al gebruik van Salto-sloten. Nu is er één toegangstechnologie in het hele hotel. Een hotelgast heeft voortaan slechts één badge nodig voor kamerdeur en kluis. Op die badge kan ook de toegang tot een garagebox toegevoegd worden. En voor het personeel duurt het aanmaken van een badge slechts enkele seconden.”

Ook de Salto-oplossingen in het Belfius Basecamp van Club Brugge spreken tot de verbeelding. Eric licht toe: “Club Brugge rustte zijn trainingscentrum uit met onze sloten. Via de JustIN Mobile-app krijgt elke medewerker – van speler tot buschauffeur – toegang tot het complex. Ze hebben dus geen sleutel of badge meer nodig, maar hoeven enkel een app op hun smartphone te installeren. Via onze online platformen kan het clubmanagement trouwens per gebruikersgroep profielen aanmaken en bepalen wie toegang heeft tot welke ruimte. Dit zorgt voor extra veiligheid en gemoedsrust.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details