NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Thermische onderbrekingen

Thermische onderbrekingen

De strengere energierichtlijnen vormen voor menig architect een uitdaging. Dat weet ook Schöck, innovator op het vlak van verankeringssystemen en wapeningstechniek. Met Schöck Isokorb® CXT presenteert het internationale label een thermische onderbreking die op vlak van energie-efficiëntie alle voorgaande overtreft. Dit constructief verankeringssysteem voor thermisch onderbreken van uitkragende bouwdelen blijkt bovendien ook kostenefficiënt. Het geheim van deze nieuwe generatie bouwknopen? Glasvezel! En de kennis om dit materiaal optimaal te benutten.

De Schöck Isokorb® CXT zijn standaard beschikbaar in hoogtes van 160 tot 250 millimeter.

Voor Schöck is innoveren de bedrijfsfilosofie, de kerntaak. Deze internationale firma, met wereldwijd veertien vestigingen en zo’n duizend medewerkers, vernieuwt met het oog op kwaliteit en duurzaamheid. Een motto dat ook door de Belgische vestiging hoog in het vaandel wordt gedragen. Bovendien wil Schöck een deskundige bouwpartner zijn, ook bij het oplossen van complexe bouwvraagstukken. Met de afdeling Engineering kan de architect op een uitgebreide ondersteuning rekenen gedurende het hele bouwtraject, ook bij het inzetten van de nieuwe Schöck Isokorb® CXT.

Wie wil voldoen aan de strengere energie-eisen moet anno 2021 werk maken van energiezuinige bouwknopen en het thermisch onderbreken van balkons.

Extreem lage warmtegeleiding

Met deze nieuwe Isokorb® CXT is Schöck uiteraard niet aan zijn proefstuk toe. Over de jaren heen is de Schock Isokorb® productlijn, met betrouwbare oplossingen voor het thermisch onderbreken van onder meer balkons en galerijen, aanzienlijk gegroeid. Het opzet: kwalitatieve en kant-en-klare productoplossingen bieden die warmteverlies en de nadelige effecten van koudebruggen bij uitkragende bouwdelen minimaliseert. Met het oog op de strenge energieregelgeving onderzocht Schöck hoe het nog beter kon. Het antwoord: Isokorb® CXT. Wat is er nieuw? De stalen trekstaven werden vervangen door Schöck Combar®, een glasvezelcomposiet – glasvezel gebonden met vinylesterhars – met extreem lage warmtegeleiding (λ 0,7 W/mK) en bijgevolg uitstekende thermisch isolerende eigenschappen. Combar® is op zich ook niet nieuw en bewijst zich al jaren als betonwapening en in de verankering voor sandwichwanden. Het is deze nieuwe toepassing die het onderscheid maakt en nieuwe mogelijkheden biedt. 

Gecertifieerde kwaliteit

Met Isokorb® CXT wordt het ook in 2021 mogelijk om EPB-aanvaardbare bouwknopen te realiseren. Men minimaliseert koudebruggen, optimaliseert de energie-efficiëntie en voorkomt strafpunten. Deze innovatie is dan ook gecertificeerd door het Duitse PassivHaus Institut en bekroond met een EPD of Environmental Product Declaration. Uiteraard is het element gecertificeerd met een technische goedkeuring van het DIBt en is het beschikbaar in een brandwerende uitvoering (REI120). Maar er zijn nog meer voordelen. Het materiaal is lichter en compacter waardoor het ook gemakkelijker te verwerken en te vervoeren is. De compacte Isokorb® CXT vergt minder opslagruimte en laat zich makkelijker verwerken bij prefab balkons en galerijen. Maar ook gebruik ter plaatse werd geoptimaliseerd. Het glasvezelmateriaal is bestand tegen corrosie waardoor een dunne betonnen deklaag al volstaat. Tot slot ook nog meegeven dat, door staal te vervangen door glasvezel, de CO2-uitstoot tijdens de productie met 27 procent werd verminderd. Energiezuinig en duurzaam, voor de gebouwen van nu en de toekomst. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details