NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Gespot in Milaan: interieurdesign voor het kantoor

Gespot in Milaan: interieurdesign voor het kantoor

Uiteraard zijn Salone del Mobile en de Milan Design Week zowat de hoogmis van het voornamelijk Italiaans meubel- en interieurdesign. Al moet gezegd worden: ook labels uit andere landen lieten zich opmerken. Met het thema kantoor in het achterhoofd gingen we op zoek naar verrassende producten en bijzondere nieuwigheden, geschikt voor de bedrijfsomgeving of het post-corona nog steeds populaire home office. 

a-HA erlebnis

Het Roemeense Askia Furniture is momenteel volop bezig met het opzetten van een dealernetwerk in Europa, vandaar hun aanwezigheid op Salone del Mobile en eind oktober ook op Orgatec in Keulen. Opmerkelijke producten: de Kameleon acoustic pods – akoestische cabines die je online naar wens kunt configureren – maar ook dit HA-designscherm voor akoestisch comfort en visuele privacy. ‘HA’ betekent zoveel als ‘blad’ in het Japans, verwijzend naar de gestileerde vorm van het akoestische scherm. Design: Corvin Cristian.

Sensuele chaise longue 

Ook al past dit meubel net zo goed in de woonkamer, de sensueel vormgegeven Bicocca chaise longue, nieuw bij IOC Project Partners, is wel degelijk ontworpen voor op kantoor. De verstelbare leuning met ondersteunende hoofdsteun maakt dat je er net zo goed in kan werken als even achteruit leunen om te relaxen. Design: Raffaella Mangiarotti. 

Gegeerd groen

Van Martex is het modulaire Biblos-kastsysteem dat meer in petto heeft dan alleen maar opbergruimte. Het kan worden gepersonaliseerd met planken, lades, een zitting en rugleuning en ook plantenbakken voor meer gegeerd groen op kantoor. Zowel geschikt voor wandmontage al vrijstaand als space divider. Design: R&D Martex.

Informeel

Gespot bij Dieffebi: dit sympathieke Franny-bureau met no-nonsense design, verkrijgbaar in een natuurlijk en tegelijk markant kleurenpalet. Het bureau is voorzien van geluidsabsorberende panelen in verschillende vormen die bovendien de privacy – op kantoor maar net zo goed in de thuisomgeving – ten goede komen. De cosy Zoey-kruk vervolledigt de informele benadering van de dagelijkse werkplek. Design: Elisa Ossino. 

Iconisch design

Artemide viert Tizio’s vijftigste verjaardag met een speciale rode versie van deze lamp, een icoon van Italiaans design dat trouwens diverse awards op het palmares heeft. Dit ontwerp uit 1972 onderscheidt zich anno 2022 nog steeds door de uitgekiende constructie met vernuftig evenwichtssysteem. Design: Richard Sapper.

Functies verenigd

Nog meer Zweedse aanwezigheid op de beurs in Milaan met Lintex, een familiebedrijf dat zich toelegt op het ontwerpen van schrijfborden met hoog designgehalte. Dit model, Mood Fabric, combineert de functies van een mobiel en magnetisch schrijfbord  met een geluidsabsorberend en dus akoestisch paneel, aan de achterkant van het schrijfbord. Verkrijgbaar in drie afmetingen en verschillende kleuren. Design: Mati Klenell en Halleroed.

Hypermodulair

Het Zweedse Blå Station breidt de gewaardeerde en hypermodulaire BOB-serie verder uit. Na de vorig jaar geïntroduceerde BOB Hide, met hoge rugleuning, is er nu BOB 52, de zitmodule die met zijn 52 centimeter dubbel zo breed is als de standaard BOB van 26 centimeter. Vul verder aan met screens, tafeltjes, stopcontacten en zelfs bijpassende verlichting voor een uniek geheel, samen te stellen via de handige online BOB-planner. Design: Thomas Bernstrand en Stefan Borselius. 

Duidelijke vormentaal

Opvallend, lineair en fascinerend flexibel, dat is in een notendop de  nieuwe Mito Taglio-tafellamp die Occhio lanceerde ter gelegenheid van de Milan Design Week. De lamp combineert een duidelijke en masculiene vormentaal met aanraakvrij bedieningscomfort. Met simpele handbewegingen laat de lamp zich aan- en uitzetten, maar kan ook de lichtintensiteit en kleurtemperatuur worden aangepast, net als de traploze lichtverdeling naar boven en beneden. Design: Axel Meise. (foto @Mierswa & Kluska)

Klein maar fijn

Niet meteen het grootste meubel, maar daarom niet minder opmerkelijk: het veelzijdig en mobiele Koji tafeltje, nieuw voorgesteld door Opinion Ciatti. Het laat zich eenvoudig in hoogte verstellen en heeft discreet geïntegreerde wieltjes. Gebruik het als laptoptafeltje bij een gemakkelijke stoel of als compact stabureau, thuis of op kantoor. Verkrijgbaar met een zwart, steenrood of metallic goud gelakte stalen structuur en een mdf tafelblad. Design: Lapo Ciatti.

Elegantie en ergonomie verzoend

Gezien bij MDF Italia: de Universal Collection met stoelen die elegante lijnen weten te verzoenen met ergonomisch zitcomfort. Verkrijgbaar in tal van configuraties, met een houten of een gestoffeerde rugleuning en naar keuze als draaistoel of vaste basis met vier eikenhouten poten. Design: Jean-Marie Massaud. (foto Thomas Pagani) 

Architectonisch tafeldesign

Hoogwaardige materialen en een slank, architectonisch design vormen samen het fundament van deze Beso Table, voorgesteld door Artifort. We noteren een ruime keuze aan tafelbladen – rond of rechthoekig – en diverse opties qua poedercoatkleuren voor de metalen tafelpoten. De tussenbalk sluit fraai aan bij het tafelblad of bij de kleur van het onderstel. En niet onbelangrijk: het design optimaliseert bovendien de beenruimte en bijgevolg ook het comfort. Design: Khodi Feiz.

Hoger, lager

Meet Up is de toepasselijke naam van deze in hoogte verstelbare tafel waarmee Fantoni inspeelt op de nood aan meer flexibiliteit in het kantoor. Het vernuftige mechanisme met contragewichten maakt dat dit systeem geen elektriciteit behoeft. Verkrijgbaar met een karaktervol en duurzaam tafelblad met marmerdecor: Calacatta en Noir. Bijpassende kasten vervolledigen het stijlvolle totaalplaatje.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details