NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Aanpak en aankoop op maat voor iedere keukenbouwer
Denis Rombouts, sinds 2014 hoofd Aankoop en gedelegeerd bestuurder van Royal Crown.

Aanpak en aankoop op maat voor iedere keukenbouwer

Royal Crown verenigt de crème de la crème van keukenbouwers met de beste aankoopvoorwaarden binnen de zelfstandige vakhandel. “We zijn allesbehalve een traditionele aankoopgroepering en gaan ook op het vlak van aankoop resoluut voor een aanpak op maat”, zegt Denis Rombouts, sinds 2014 hoofd Aankoop en gedelegeerd estuurder van Royal Crown.

“Royal Crown heeft door een sterk gedigitaliseerde aankoopafdeling en een gezonde dosis boerenverstand bijzonder veel inzicht in de keukenmarkt”, steekt Denis van wal. “Dat maakt dat we de behoeften van onze leden makkelijk detecteren en bovendien heel goed weten wat het beste verkoopt in hun winkel.”

Royal Crown werkt aan een lidmaatschap op maat, net zoals de maatkeukens van hun leden.

Weloverwogen leveranciers

Een leverancier zit niet in een-twee-drie in de Royal Crown-portefeuille. Je moet meestal twee tot drie jaar rekenen tussen het eerste contact en de finale handdruk op de samenwerking. Royal Crown werkt namelijk met een selectieve groep leveranciers waarvan ze zeker zijn dat ze beantwoorden aan de noden van hun leden. “We zijn vandaag enorm blij met het partnerschap met Van Robaeys/Gesibois, de specialisten in decoratief plaatmateriaal. Zo hebben we toegang tot HPL, melamine, corian, fineer, … Daarnaast kunnen we ook eindelijk aankondigen dat Quooker er voor multifunctionele kranen als leverancier bijkomt”, vertelt Denis trots.

Naar een gepersonaliseerd lidmaatschap

De keukenbouwers bouwen op maat gemaakte keukens, terwijl Royal Crown aan een op maat gemaakt lidmaatschap bouwt. “We willen in de toekomst nog meer aan de persoonlijke behoefte van elk lid beantwoorden. Een voorbeeld: een lid van Royal Crown werkt vaak met dezelfde merken en toestellen. We zullen dan samen met de leverancier bekijken of we die toestellen voor dat lid aan betere nettoprijzen kunnen aanbieden. In principe willen we onze aankoop dus verder optimaliseren, zodat die perfect is afgestemd op de keukenwinkel in kwestie. Verder garanderen we dat de juiste, zorgvuldig uitgekozen toestellen aan de beste voorwaarden in de toonzalen uitgestald staan.” 

Cijfers zeggen alles

Royal Crown wist de afgelopen jaren het vertrouwen van heel wat zelfstandige interieurbouwers te winnen, waardoor ze beschikken over een schat aan data. “We baseren onze keuzes op de data die we zelf verworven hebben en dus niet op marktstudies. Die cijfers bespreken en visualiseren we met en voor onze leveranciers, zodat ze inzicht krijgen in hun aanbod en de markt. Hierdoor zijn onze RC-Only acties, speciale promoties, enkel en alleen voor de Royal Crown-leden, steeds een schot in de roos. Daarnaast willen we die data ook inzichtelijk maken voor onze leden, terwijl ze natuurlijk zelf beslissen wat relevant is voor hun zaak. De ondernemingsvrijheid van de individuele leden staat nu eenmaal centraal binnen onze groepering. Kortom, wij willen onze leden volledig ondersteunen, zodat zij zich kunnen focussen op de woondromen van hun klanten”, besluit Denis.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details