NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Aluminium schuiframen zorgen voor connectie met de natuur
Volledige renovatie met schrijnwerk van Aliplast geeft villa een hedendaagse look (foto : studio uncool)

Aluminium schuiframen zorgen voor connectie met de natuur

Deze villa in Schoten kreeg een grondige facelift door architect Hugo Kinds met nadruk op meer licht. Daar moesten grote ramen en schuiframen voor zorgen. Het Aliplast aluminium schrijnwerk werd uitgevoerd door onze partner Alu-xtra uit Nijlen.

Driehoekige ramen vallen op

Aan de voor- en de zijkant springen de grote ramen op een punt meteen in het oog. Ze trekken veel licht binnen in de open inkomhal, op de eerste verdieping en in het bureau boven de garage. Alu-xtra koos hier voor het Aliplast Star75 aluminium systeemDit is een stevig profiel dat grote glasoppervlakken aan kan. Met een Uw-waarde van 0.94 W/m²K mogen we op thermisch vlak een bijzondere prestatie noteren. Bovendien scoort de Star75 prima op vlak van wind-en waterdichtheid en akoestiek.

Grote ramen op een punt brengen licht doorheen heel de villa (foto : studio uncool)

Open zicht op de tuin

Veel glas en slanke profielen zorgen voor een weids zicht op de grote tuin. Alu-xtra plaatste beneden een dubbel trirail schuifraam VG500. Zo kan je 4 delen vanuit het midden volledig wegschuiven en wordt binnen en buiten één geheel. Ook op de eerste verdieping werd een schuifraam VG500 Max Light geplaatst: een dubbele duorail die in het midden opent met extra slanke profielen.

Aliplast VG500 schuiframen in 6 delen uitgevoerd door Alu-xtra uit Nijlen (foto : studio uncool)

Passie en duurzaamheid als raakvlak

Aliplast ontwikkelt en produceert zijn aluminium profielen volledig in eigen huis: van het extruderen van profielen tot het elektrostatisch poederlakken met zowel een horizontale als een verticale laklijn. Ook het inrollen van thermische stegen neemt Aliplast uit Lokeren, integraal voor zijn rekening. De volledige inhouse productie van aluminium systemen levert niet alleen een uitgebreide en grondige productkennis op, maar garandeert duurzame producten en snelle levertermijnen.

Voor meer info kan u terecht bij sales manager [email protected]   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details