NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Archiproducts Design Awards
Reynaers MasterPatio van Reynaers Aluminium

Archiproducts Design Awards

Aan het begin van dit nieuwe jaar blikken we nog heel even terug. Welke nieuwe producten konden in 2021 het onderscheid maken op vlak van uitmuntend design? Dat is ook het uitgangspunt van de Archiproducts Design Awards, voor de zesde keer uitgereikt na rijp beraad door een internationale jury van gerenommeerde designers  waaronder de Belg Alain Gilles, maar ook architecten, journalisten, architectuurfotografen en creatief directeurs van over de hele wereld. Enkele ADA 2021 Winners, waaronder vier Belgische producten, in de kijker.

Reynaers MasterPatio van Reynaers Aluminium

Onder de Belgische winnaars noteren we dit MasterPatio hefschuifsysteem met uitmuntende isolatiewaarde en strak ontwerp van Reynaers Aluminium. Met een opengaande vleugel tot 400 kilogram, hoogtes tot 3,6 meter en tal van mogelijke configuraties zijn de architecturale mogelijkheden legio. Te combineren met de MasterLine ramen en deuren voor een complete geveloplossing op maat. ADA 2021 winner met Special Mention for Sustainability in de categorie ‘bouwschil’.

Renson – Fixscreen Minimal

Nog meer Belgisch succes met de Renson Fixscreen Minimal, een doekzonwering die perfect combineerbaar is met minimalistische ramen. Zowel geschikt voor inbouw als na-installatie op high end minimalistische ramen, vliesgevels en schuifdeuren. In combinatie met de optionele base box M.W+ kunnen doekkast en zijgeleiders 40 millimeter naar voor worden gebracht. Dat maakt de Fixscreen Minimal ook toepasbaar op ramen of deuren met klink aan de buitenzijde, op minimalistische ramen met hun kenmerkende verstevigingsprofielen of om een schuifhor of de buitenschuivende vleugel achter de doekzonwering te laten passeren. ADA 2021 winner in de categorie ‘bouwschil’.

Falmec – Light

Trouw aan de ‘less is more’-gedachte presenteert Falmec deze minimalistische Light dampkap die hangend boven het kookeiland wordt gemonteerd. Dankzij de nieuwe ultracompacte Multi-Air-technologie past het volledige afzuigelement nu in een behuizing van amper 10 centimeter hoog. Dit ultradunne element wordt omsloten door zwart gesatineerde aluminium profielen met geïntegreerde ledverlichting. Het bovenpaneel in gefumeerd glas vervolledigt het design. Light is verkrijgbaar in twee versies: 180 centimeter met asymmetrisch afzuigvlak en 120 centimeter met centrale afzuiging. ADA 2021 winner in de categorie ‘keuken’.

Elica – Open Suite

De atypische Open Suite dampkap van Elica neemt de vorm aan van een sculpturaal designobject. Het is een modulair model, naar wens te configureren, dat de functies van dampkap en verlichting combineert met die van een spitsvondig designmeubel. Personaliseren kan, door het toevoegen van afzuigmodules of lichtpanelen en met legplanken in transparant of gefumeerd glas, staal, draadnet, notenhout of het frontmateriaal van de keuken. Het is een geconnecteerde dampkap, bedienbaar met app en spraaktechnologie. Zowel verkrijgbaar als wand- of eilanddampkap. Design Fabrizio Crisà. ADA 2021 winner in de categorie ‘keuken’.

Apice Spot – Bossini

Deze Apice Spot hoofddouche van Bossini maakt deel uit van een totaalcollectie aan douche- en badgarnituren die niet onopgemerkt blijft bij een designminnend publiek. Subtiel van vorm en weer net dat beetje anders dan anders. Voorzien van het Easy-Clean-systeem voor het eenvoudig verwijderen van kalkaanslag en verkrijgbaar in de finishes chroom, geborsteld nikkel, mat zwart en mat wit. Design Marcello Ziliani. ADA 2021 winner in de categorie ‘badkamer’.

Hook – CEA

Dit is niet de eerste award voor Hook, een roestvrijstalen kranenserie van CEA die verrast door vorm en functie. Het ontwerp is geïnspireerd op de kranen van weleer waarbij de buizen langs de buitenkant van de muur liepen. De kranen worden gemonteerd op de stang die bij uitbreiding kan worden uitgerust met allerlei accessoires. Hook is in eerste instantie ontworpen voor buitengebruik, maar kan net zo goed in de badkamer of keuken. Design Parisotto+Formenton en Natalino Malasorti. ADA 2021 winner met Special Mention for Sustainability in de categorie ‘outdoor’.

Oasi – Roberti Rattan

Oasi is zijn naam waardig: een oase van een buitenmeubel om tot rust te komen. Het dak in batyline filtert de meest intense zonnestralen terwijl de touwen rondom het cocoongehalte verder verhogen. Verkrijgbaar in groene Forest en meer delicate White-finish. Zowel geschikt voor privégebruik als toepassingen in een contractomgeving. Design Technical Emotions. ADA 2021 winner in de categorie ‘outdoor’.

Palco – Kristalina

Ontdek Palco van Kristalina, het charmante en modulaire buitenzitsysteem geïnspireerd door pallets, lattenbodems en klassieke buitenvlonders. Naast de uitvoering in teak is Palco nu ook verkrijgbaar met een platform in getrokken aluminium, ook met lamellen. De aluminium versie is 100 procent recycleerbaar en vereist geen onderhoud. Design Industrial Facility. ADA 2021 winner in de categorie ‘outdoor’.

PoLet – Twils

Languit liggen of koninklijk zitten op een fauteuil die meer weg heeft van een troon? Met deze PoLet van Twils kan het allebei. Dit is een heruitgave van een ontwerp dat al dateert van 30 jaar geleden maar ons nu opnieuw kan overtuigen. Design Achille Castiglioni. ADA 2021 winner in de categorie ‘meubelen’.

AMAi – Extremis

Nog een Belgisch merk waar we terecht trots op mogen zijn: Extremis. Winnend meubel is deze AMAi, zowel voor binnen als buiten. Rechtstaan of zitten? Een etentje onder vrienden of meeting met collega’s? AMAi wordt omschreven als een ‘place to be for togetherness’. Flexibiliteit is het motto, met tal van accessoires waaronder een zonnescherm, stopcontacten en USB-aansluitingen, dimbare ledverlichting, schermhouder, zelfs een buitenkeukenmodule en nog veel meer. ADA 2021 winner in de categorie ‘kantoor’.

Flexia – Artemide

Flexia is een lichtpendel van Artemide met verstelbare vleugels. Dit armatuur, dat knipoogt naar de Japanse origami, maakt een combinatie van een akoestisch paneel – vervaardigd uit gerecycleerde PET-flessen – en een transparant vlak voor een gelijkmatige en diffuse verlichting. Design Mario Cucinella. ADA 2021 winner met Special Mention for Sustainability in de categorie ‘verlichting’. (foto Giovanni De Sandre)

Aguja – DARK

Van Het Belgische DARK is deze slanke en designgerichte wandlamp Aguja, wat zoveel betekent als ‘pijl’ in het Spaans. Aguja is verkrijgbaar in wit, zwart of goud en in twee formaten: 115 of 170 centimeter hoog. Dit armatuur is uitgerust met een ledmodule, voor het kleine formaat is de lichtsterkte 3.300 lumen, voor het grote formaat 4.400 lumen. Beide versies hebben een lichtkleur van 3.000 Kelvin. Design Ricardo Bofill Taller de Arquitectura. ADA 2021 winner in de categorie ‘verlichting’. 

Meer ADA 2021 Winners op https://wwawards.archiproducts.com/    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details