NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Architectonisch beton met de beste service

Architectonisch beton met de beste service

Stijlbeton in Lier maakt architectonisch beton op maat. Het gaat voornamelijk om balkons voor appartementsgebouwen, maar het bedrijf maakt even goed sierzuilen en kroonlijsten op maat voor villabouw. Binnenkort neemt Stijlbeton een nieuwe hal in gebruik. “We kunnen op die manier onze capaciteit aanzienlijk verhogen en het zal een pak aangenamer werken worden”, zegt Yves Maes.

Het grootste voordeel van architectonisch beton? “Het is een heel esthetisch product”, zegt Maes. “Je kan er echt alle kanten mee uit qua look. Wil je spierwit gladbeton, dan kan dat. Wil je dat je beton eruit ziet als blauwsteen, witte marmer of andere natuursteen, dan kan dat ook. Beton met stukjes gemalen graniet en kwarts creëren nog een compleet andere look.”

Naast de balkons voor appartementsgebouwen, die de corebusiness uitmaken van het bedrijf, worden in de productieafdeling ook betonnen elementen op maat geproduceerd.  “Inkomluifels, kroonlijsten, sierlijsten, raam- en deuromlijstingen, erkers en hoekpanelen,… we maken het allemaal inhouse.”

Twintig ton

Stijlbeton neemt heel uiteenlopende projecten aan. “We voeren zelf de studies en het tekenwerk uit. Dat kan enerzijds voor de realisatie van twintig identieke en vrij eenvoudige balkons zijn voor een appartementsgebouw, maar anderzijds ook voor gedetailleerd maatwerk voor één villa. Van de kleinste sierstukken tot de zwaarste balkons: in onze nieuwe hal kunnen we elementen en balkons tot twintig ton produceren. Dat is toch al een behoorlijk gewicht.  Een voorbeeld van een uitdagend project dat we mochten uitvoeren, is het appartementsgebouw in de vorm van een hoefijzer waarvoor we recent gebogen balkons maakten.”

Stijlbeton produceert de elementen en levert deze tot op de werf. De plaatsing neemt de aannemer voor zijn rekening. “Wij maken het balkon helemaal gebruiksklaar. Enkel de plaatsing van de borstwering en het aansluiten van de regenafvoer moet nog op de werf gebeuren.”

Een belangrijke troef van Stijlbeton is de service die het bedrijf biedt. “We zijn flexibel en kunnen kort op de bal spelen. Hoewel we dat uiteraard zoveel mogelijk proberen te vermijden, kunnen er altijd wel eens onvoorziene omstandigheden opduiken tijdens een bouwproject. Klant is bij ons altijd koning, en we doen er steeds alles aan om eventuele problemen zo snel mogelijk op te lossen.”

Uitbreiding

Recent breidde het bedrijf fors uit. “We beschikten al over een oppervlakte van 3000 vierkante meter en nu hebben we daar nog een nieuwe hal van 5000 vierkante meter bij gerealiseerd”, zegt Maes. “We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om ook nieuwe burelen te voorzien, maar het ging bij die uitbreiding vooral om extra ruimte om te produceren.”

Want die kwam Stijlbeton vaak tekort. “Het was vaak puzzelen om al onze opdrachten nog tijdig afgewerkt te krijgen. Dankzij de nieuwe hal kunnen we onze capaciteit met 50 procent optrekken. Het geeft meteen ook wat meer ruimte aan onze lasafdeling en schrijnwerkerij.  We maken namelijk zelf de bekistingen en wapeningskorven voor onze elementen. Het zal een pak aangenamer werken zijn voor iedereen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details