NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Architectuur en design in het buitenland. Grensverleggend!
De loungeruimte met opmerkelijke lampen die verwijzen naar het neonlicht van de bruisende uitgaansbuurt in Osaka.

Architectuur en design in het buitenland. Grensverleggend!

In deze editie gaan we niet alleen voor grensverleggende architectuur maar vooral ook internationaal interieurdesign dat niet onopgemerkt blijft. Van een residentiële woning in Zwitserland tot een riant Japans hotel dat een verrassende link heeft met Nederland.

De aankomsttunnel met gelaserd patroon geïnspireerd door delicate bloesems en fijne origamikunst.

W Hotel Osaka – Osaka, Japan

Maak kennis met het eerste W Hotel van Japan, een monumentale hoogbouw van 27 verdiepingen, ontworpen door Nikken Sekkei en met een gevel gesuperviseerd door Tadao Ando. Laat je niet misleiden door het op het eerste zicht eenvoudige en zwarte monolithische ontwerp van het gebouw. Achter de gevel gaat een wereld schuil van extravagantie, de verdienste van het wereldvermaarde Amsterdamse Concrete Architectural Associates dat mocht tekenen voor het interieurdesign en de styling. 

De hotellobby met aan het plafond een opmerkelijk Japans Asanoha-patroon.

Ware spirit van de stad

Het interieur is geïnspireerd door de vele facetten van de bruisende stad die Osaka is. Van de schoonheid van de kersenbloesems en ginkgo-bomen langs de Midosuji Boulevard tot het levendige straatbeeld met neon van de uitgaansbuurt. Concrete vond zowel inspiratie in het eenvoudige als het traditionele, maar ook in het moderne en extravagante, als eerbetoon aan de ware spirit van de stad.

Het gebouw van 27 hoog met zwart monolithisch ontwerp springt eruit.

Fiche van het project:

Project: W Hotel 
Designer: Concrete – concreteamsterdam.nl
Architectural design & executive interior

Designer: Nikken Sekkei
Façade supervision: Tadao Ando
Foto’s: Miyuki Kaneko (Nacasa && Partners inc.)


Casa Mi – Herriberg, Zwitserland    

Helderheid, licht en openheid spelen een cruciale rol bij het architectenduo Daluz & González. Zo blijkt ook uit dit project, Casa Mi, een gebouw aan het meer van Zürich met futuristische en radicaal ruimtelijke insteek. De etages lijken als het ware met elkaar te versmelten door de brede trappen en grote open ruimtes. 

Het sculpturale kookeiland is een blikvanger in deze villa met open design.

Zwevend keukeneiland als blikvanger

Blikvanger in het interieur is het keukeneiland, een zwevende constructie die als een puzzelstuk aansluit bij de trap en de ruimtes verder met elkaar verbindt. Vanwege de open en organische integratie van de keukenruimte in het architecturale geheel werd er gekozen voor discrete maar wel efficiënte kookveldafzuiging in de vorm van de Bora Professional 2.0 in een speciale ‘All Black’-editie. Deze gaat perfect op in het zwarte glanzende volume van het kookeiland dat op zijn beurt fraai contrasteert met de heldere en lichte materialen van de rest van de keuken. Het gebouw, goed voor 685 vierkante meter, drie verdiepingen en acht kamers, is er één dat ook in zijn totaliteit niet onopgemerkt blijft. De betonnen gevel getuigt van smaakvolle architectuur. En dan is er nog het infinity pool waarvan het wateroppervlak naadloos lijkt over te gaan in het meer. Een bijzonder project dat de unieke locatie alle eer aandoet en ook optimaal benut. 

Fiche van het project:

Project: Casa MI
Architectuur: Daluz González Architekten – daluzgonzalez.ch
Keukenconstructie: Poliform Contract 
Foto’s: Marco Sieber 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details