NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Architizer A+Product Awards
(Beeld: Vitrocsa)

Architizer A+Product Awards

Ze zijn bekend, de winnaars van de 2021 Architizer A+Product Awards. Een ruim 200-koppige jury met zowel architecten als interieurontwerpers ging op zoek naar de beste architecturale producten van het jaar van over de hele wereld. Met maar liefst 50 categorieën, waaronder bouw- en gevelsystemen, afwerkingsmaterialen, beslag, keuken en bad, verlichting en meubels, vielen er wel wat prijzen te sprokkelen. We zetten enkele interessante winnaars in de kijker.

‘Single-track insulated invisible frame’ van Vitrocsa 

Vitrocsa staat voor ultraslanke schuifraamsystemen van Zwitserse makelij. Het nieuwe ‘Single-track insulated invisible frame’, dat op een enkele rail is geplaatst, maakt het mogelijk om het hele omringende kader te verbergen. De uitmuntende afwerking zorgt voor een bijzondere transparantie aan alle vier de zijden. A+Product Awards: Best in Doors & Hardware, Best in Residential en Best in Commercial.  

(Beeld: Vibia)

‘Halo Jewel’ van  Vibia 

De Halo Jewel pendels, met zowel rechte als cirkelvormige items, zijn een ontwerp van Martín Azúa. Deze collectie presenteert licht als een kostbaar element, vertaald naar lichtgewicht structuren die in de ruimte lijken te zweven. A+Product Award: Best in Contract Pendant Lighting. 

(Beeld: Blanco)

‘Vitera’ van Blanco

De Blanco Vitera spoelbak brengt een eigentijdse interpretatie van een klassieker. Zowel geschikt voor onder- als vlakbouw en uitgevoerd in Silgranit met keuze uit negen kleuren. Het rechthoekige front past perfect op de breedte van een 90 centimeter onderkast. Deze spoelbak was eerder al goed voor een Reddot Winner 2021 en iF Design Award 2021. A+Product Award: Best in Kitchen Fixtures & Fittings. 

(Beeld: Elica spa)

‘Nikola Tesla Fit’ van Elica Spa

Omdat ook wie kleiner woont soms alleen genoegen neemt met het beste, vervolledigt Elica het Nikola Tesla-gamma aan kookplaten met geïntegreerde afzuiging nu met dit compactere model. Verkrijgbaar met een breedte van 60 of 72 centimeter. Geschikt voor montage in een onderkast van 60 centimeter. A+Product Award: Best in Appliances. 

(Beeld: Cosentino)

‘Silestone Sunlit Days’ van Cosentino

Silestone innoveert binnen de sector van kwartsoppervlakken en mineraalsteen met de allereerste CO2-neutrale collectie. Deze klimaatneutrale collectie bevestigt het belang dat het Spaanse bedrijf hecht aan duurzaamheid en de milieufilosofie die het al jaren voert. Verkrijgbaar in vijf nieuwe Silestone-kleuren: Faro White, Cincel Grey, Arcilla Red, Cala Blue en Posidonia Green. A+Product Award: Best in Hard Surfacing & Tile. 

(Beeld: KnollTextiles)

‘Topos bekleding met Supreen®’ van KnollTextiles 

Van KnollTextiles is deze Topos chenille met Supreen®. Dit laatste verwijst naar de geavanceerde technologie waarbij siliconen, textiel van geweven polyester en een polyurethaanfilm als het ware versmelten tot een waterdicht composietmateriaal. Uitermate bestand tegen reinigings- en ontsmettingsproducten, zoals bleekmiddel. A+Product Award: Best in Fabric & Textiles. 

(Beeld: TabitaZn/Shutterstock)

‘Forust Vine 3D Wood Collection’ van Fuseproject 

Forust, een jonge onderneming van Desktop Metal, pakt uit met een supersnel 3D-printsysteem dat houtafval upcyclet. Het bedrijf zet in op de productie van lichtgewicht houtcomponenten, afgeleid van twee houtafvalstromen: zaagsel en lignine. In samenwerking met Yves Béhar en Fuseproject werd een collectie met decoratieve interieuritems uitgewerkt, waaronder deze vaas en fruitmand. A+Product Awards: Best in Accessories en Best in New Materials. 

Meer winnende producten en finalisten van de 2021 Architizer A+Product Awards: https://winners.architizer.com/2021/Products/    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details