NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Baanbrekend gamma energiezuinige spotventilatie
Itho Daalderop breidt zijn gamma spotventilatoren uit met de gloednieuwe S Pure reeks.

Baanbrekend gamma energiezuinige spotventilatie

Of ze vinden geen geschikt, budgetvriendelijk ventilatiesysteem voor hun woning. Het resultaat? Een te hoge luchtvochtigheid met condens en schimmel tot gevolg. Een gevaar voor de gezondheid van het gebouw en de bewoners! De nieuwe S Pure ventilatiereeks van Itho Daalderop biedt een baanbrekende energiezuinige oplossing voor dit ‘gat in de markt’.

Er wordt massaal geïsoleerd om het energieverbruik in bestaande woningen te beperken. Nu houdt isolatie niet alleen de warmte binnen, maar ook vervuilde lucht en vocht. Vooral het vocht uit de ‘natte ruimtes’ – badkamer, toilet en wasplaats – blijft hangen en verspreidt zich in de woning, met een te hoge luchtvochtigheidsgraad en condensatie tot gevolg. Op termijn leidt dit tot vocht- en schimmelproblemen, die de staat van het gebouw en de gezondheid van de bewoners bedreigen.

Decentrale ventilatie to the rescue

Ventilatie is dus ook in bestaande, na-geïsoleerde en deels gerenoveerde woningen onmisbaar voor een comfortabel en gezond binnenklimaat. Een centraal D-systeem of C-systeem wordt er regelmatig uitgesloten omwille van het kanalensysteem en de werkzaamheden. Daarom wordt bij kleine renovaties of moderniseringsprojecten dikwijls helemaal van ventilatie afgezien. Met bovengenoemde problemen tot gevolg. De S Pure ventilatiereeks van Itho Daalderop biedt voor deze projecten een uitkomst.

S Pure zorgt voor ‘decentrale ventilatie’ of ‘spotventilatie’, met afzonderlijke ventilatoren in vochtige ruimtes. Dat kan zelfs ook een aanvullende oplossing zijn in woningen met een centraal ventilatiesysteem, bijvoorbeeld voor een aparte ventilatieruimte in het toilet. Eén groot nadeel: de klassieke decentrale ventilatietoestellen zijn traditioneel lawaaierige energieverslinders. Bijgevolg laten bewoners ze te kort draaien om de luchtvochtigheid op peil te krijgen. En zo blijft er een groot risico op vocht-, schimmel- en gezondheidsproblemen. Met de S Pure reeks biedt Itho Daalderop je een duurzaam alternatief.

S Pure zorgt voor ‘decentrale ventilatie’ of ‘spotventilatie’, met afzonderlijke ventilatoren in vochtige ruimtes. (Beeld: 2mmedia2011 | Dreamstime.com)

EPB-conforme spotventilatoren

Itho Daalderop wil dit probleem uit de wereld helpen, om ook in bestaande woningen een comfortabel, gezond en energiezuinig binnenklimaat te garanderen. Daarom breidt de binnenklimaatspecialist zijn gamma spotventilatoren uit met de gloednieuwe S Pure reeks. De fabrikant heeft nu voor elke ventilatievraag een gepast antwoord in het productaanbod. 

De nieuwe S Pure ventilatietoestellen draaien continu op een lage stand, met een extreem laag energieverbruik en een minimaal geluidsniveau. Bij een hoge vochtproductie wordt het debiet even opgedreven: handmatig, met een timer of automatisch met een vochtsensor. Volgens behoefte en budget kan de eindklant kiezen tussen de Ace basisversie, de Eco, de high-end Eco 2 of de blijver: de SCVU2. Stuk voor stuk zijn ze EPB-gekeurd en door hun energiezuinigheid passen ze perfect in elk EBP-verslag, dat bijvoorbeeld nodig is bij een gedeeltelijke grondige renovatie. Hun elektrisch verbruik bedraagt slechts 1,5 à 7,5 euro per jaar – een peulschil voor de garantie op een gezond binnenklimaat.

Voor elk (budget) wat wils 

Het S Pure gamma omvat drie types ventilatoren. S Pure Ace is de budgetoplossing, met drie-aderige kabel. Deze draait continu op energiezuinige laagstand en wordt manueel, met vochtsensor of met timer op een hoger debiet gezet, bijvoorbeeld samen met het aanschakelen van de verlichting. Het energieverbruik komt op 7,5 euro per jaar. 

S Pure Eco wisselt tussen twee energiezuinige laagstanden, in functie van de ruimte, en wordt manueel, met vochtsensor of met een timer op een hoger debiet gezet. Perfect als vervanging van een oude spotventilator met een verbruik van slechts 2 euro per jaar. 

S Pure Eco 2 is de luxe oplossing. Die draait continu op een van de acht standen. Het debiet wordt automatisch geregeld met een vochtsensor. Je stelt de ventilator in met de afstandsbediening, die je achteraf wegbergt in het toestel of in een muurhouder. De geknipte oplossing voor elke badkamer en de zuinigste met een verbruik van 1,5 euro aan energie per jaar. 

Design, kwaliteit en installatiegemak

De S Pure ventilatoren ogen niet alleen mooi. Ze voldoen ook aan de hoge kwaliteitseisen die de fabrikant aan al haar producten stelt. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor de Benelux in opdracht van Itho Daalderop. Met oog voor duurzaamheid, comfort en het installatiegemak. “Ze zijn eenvoudig te plaatsen, de handleiding is eenvoudig en duidelijk, en de high-end versie stel je zelfs volledig met de afstandsbediening in, zonder gedoe. Met deze nieuwe ventilatie-oplossing behoed je klanten voor vocht- en schimmelproblemen in hun gemoderniseerde woning en verdien je er moeiteloos wat extra bij”, besluiten ze bij Itho Daalderop.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details