NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
BATIBOUW geeft extra boost aan de bouwsector

BATIBOUW geeft extra boost aan de bouwsector

BATIBOUW, de grootste bouw- en verbouwbeurs van het land, sloot zondagavond de deuren. In totaal vonden 116.273 bezoekers de weg naar Brussels Expo. Het beoogde aantal bezoekers (150.000) bleef dus buiten bereik. De economische context en de verplaatsing van de beurs naar mei – door toedoen van de COVID-19-crisis – hadden ongetwijfeld een belangrijke invloed op het bezoekersaantal. Toch toont de organisatie zich tevreden over het geleverde werk.

“We wisten dat het een uitdagende editie ging worden,” zegt Frédéric François, CEO van Fisa, dat BATIBOUW organiseert. “De economische context met materiaalschaarste en hogere prijzen zorgt voor onzekerheid en een afwachtende houding bij heel wat consumenten. Daarbij konden we dit jaar eenmalig niet profiteren van onze vaste plek op de agenda en moesten we uitwijken naar midden mei. Traditioneel een periode waarin Belgen al een druk programma hebben, van citytrips tot lentefeesten. Dat hebben we logischerwijze ook gevoeld. Maar toch ben ik heel trots op de hele ploeg, die hard gewerkt heeft om van BATIBOUW opnieuw de hoogmis voor bouwers en verbouwers te maken.”

Frédéric Devos, directeur van BATIBOUW, vult aan: “Na de moeilijke periode van de COVID-19-crisis, zijn we tevreden dat we BATIBOUW konden herlanceren met deze live editie. Exposanten en bezoekers zijn zich meer dan ooit bewust van het belang van menselijk contact en van rechtstreekse uitwisseling tussen professionals uit de sector en particulieren.” ​ 

De exposanten waren opgetogen dat ze dankzij BATIBOUW heel wat bouw- en renovatielustigen over de vloer kregen. Vele bedrijven voelen sinds begin dit jaar de moeilijke economische omstandigheden in de sector, en dan is een extra boost natuurlijk meer dan welkom. 

“Het was opvallend dat consumenten naar onze stand kwamen met heel concrete, kwalitatieve plannen,” stelt Chris Verstraete, Regional Sales Manager Benelux bij Renson. “Binnen onze groep blijven we heel sterk in B2C beurzen geloven, en we hebben tijdens BATIBOUW gemerkt dat er nog steeds een investeringsklimaat aanwezig is.

”Kurt Heyvaert, Country Manager bij Kvik, bevestigt: “De bezoekers op de stand waren bijzonder kwalitatief en zaten echt in de flow van een bouw- of renovatieproject. Ook al was de timing van de beurs dit jaar niet evident, toch hebben wij met veel enthousiasme deelgenomen, en zullen dit ook toekomstgericht blijven doen. Want BATIBOUW blijft een vaste waarde en de perfecte manier om op een korte periode van grote, nationale exposure te genieten.”

BATIBOUW 2022 is nog maar pas achter de rug, maar de organisatoren kijken nu al vooruit naar volgend jaar. Verschillende belangrijke veranderingen zullen leiden tot een duurzamere beurs, die actief inspeelt op de ecologische uitdagingen van de toekomst. BATIBOUW zelf zal op een duurzame manier georganiseerd worden, maar de organisatoren willen ook nog meer groene alternatieven aanbieden. Denk onder meer aan oplaadstations en prefab oplossingen, maar ook oplossingen gelinkt aan hernieuwbare energie, bijvoorbeeld fotovoltaïsche panelen en warmtepompen. Hieraan zal een volledige ervaringsruimte worden gewijd. 

BATIBOUW 2023 keert terug in maart en zal bovendien niet langer negen, maar slechts zes dagen duren. Dit betekent voor de exposanten drie dagen minder verwarming, elektriciteitsverbruik en verplaatsingen. ​  

Deze beslissing is genomen in overleg met de exposanten. Wij zijn ervan overtuigd dat dit alleen maar positieve gevolgen zal hebben voor de bezoekers en dat de contacten kwalitatiever zullen zijn”, besluit Frédéric Devos. ​ 

Save the date: BATIBOUW 2023 vindt plaats van 14 tot en met 19 maart.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details