Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

NL | FR

Nieuws

Belgische akoestische oplossingen voor sportcomplex in Oman

Sporthall-1

Tekst | Stephanie Demasure

Beeld | Caryn Communication

28 oktober 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Dat het Belgische Triplaco tot ver buiten de landsgrenzen staat voor kwaliteit, toont een recent project in het Midden-Oosten. Subdivisie Print Acoustics leverde er een groot aantal akoestische panelen om de sporthal van een indrukwekkend bouwproject te optimaliseren.

Het sportcomplex maakt deel uit van een indrukwekkende ontwikkeling van liefst 24 vierkante kilometer.

In Oman, in het Midden-Oosten, leverde Print Acoustics meer dan 1.000 vierkante meter hoogwaardige akoestische panelen. Op de bouwsite van de Qaboos Academy for Police Sciences  (de voormalige  Royal Oman Police Academy) in Nizwa verrijst een indrukwekkende vastgoedontwikkeling van 24 vierkante kilometer. De eerste fase, opgeleverd in april, omvat 28 gebouwen, waaronder een sportcomplex. Zoals gekend is de nagalm in een sporthal een bijzondere uitdaging. Enter Print Acoustics.

Waar akoestiek esthetiek ontmoet

Voor de sportzaal zocht de ontwikkelaar een hoge afwerking en subliem geluidscomfort. In een tribuneloge zullen leden van de koninklijke familie namelijk belangrijke sportwedstrijden bijwonen. De keuze viel op random gegroefde panelen type G, die een hoge nagalmcorrectie combineren met uitzonderlijke esthetiek en een duurzaam karakter. Ze zijn goed bestand tegen balimpact, garanderen een goede absorptiegraad en zijn afgewerkt met een krasvrije toplaag HPL van Abet Laminati. Het willekeurige groefpatroon, gecombineerd met een zwarte akoestische hogedensiteits mdf-kern, zorgt bovendien voor een hoge esthetische afwerking.

Kristoff Ver Eecke, Director Print Acoustics, heeft tijdens talrijke bezoeken ter plaatse in 2018 bouwheer (ROP),  de bouwfirma  (Saif Al Harasi) en de uitvoerder  (Khimji Ramdas Infrastructure) kunnen overtuigen van de unieke eigenschappen van Print Acoustics. Deze ‘koninklijke’ referentie in  Oman opent de poorten verder in het Midden Oosten voor Print Acoustics by Triplaco.  Verdere werven in oplevering zijn gefineerde akoestische produkten voor Aramco kantoren  en akoestische panelen  voor het auditorium van  de  Prince Sultan University  in Saoedi-Arabië.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Freddy Fierens

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details