NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
De strakke douchegoot voor gietvloeren

De strakke douchegoot voor gietvloeren

Deze douchegoot, die kwaliteit combineert met een strak design, werd meteen op veel enthousiasme onthaald door interieurarchitecten en installateurs die de Carrodrain al jaren kennen als de betrouwbaarste douchegoot in combinatie met tegelvloeren. Zij krijgen met de Carrodrain Liquid nu ook een kwalitatieve oplossing voor hun gietvloerprojecten.

De bedrijfsleider van Carrodrain, Peter Steylaerts, blikt samen met ons terug, maar hij kijkt vooral met enthousiasme vooruit. Carrodrain is in tien jaar tijd uitgegroeid tot de referentie op vlak van minimalistische douchegoten die het architecturaal design van de inloopdouche – bijna letterlijk – onderlijnen. “Zelfs in het turbulente coronajaar 2020 hebben we bij Carrodrain een verdere groei mogen optekenen, dankzij de vraag naar degelijke badkamermaterialen.” 

Het is een feit: er werd het voorbije jaar weer heel wat gerenoveerd en geïnvesteerd in de badkamer, met de comfortabele inloopdouche bovenaan het verlanglijstje. En deze trend lijkt zich onverminderd door te zetten. Hoe ziet Carrodrain als Belgisch marktleider de toekomst?  Met het nieuwe bedrijfspand, de opgedreven productiecapaciteit en de recente innovaties lijkt Carrodrain alleszins helemaal klaar voor een succesvol 2021.

“We zijn inderdaad erg ambitieus, maar we zijn vooral fanatiek in ons streven naar de perfectie,” aldus Peter Steylaerts.

Bedrijf in volle expansie 

We noteren 2010 wanneer Peter Steylaerts, vanuit zijn ervaring in de badkamersector, een eerste douchegoot voor de inloopdouche ontwikkelt. Een decennium en een aantal vernieuwende productvarianten later is de start-up van toen uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf. 

De verhuis naar het nieuwe bedrijfspand, meteen het productieve en logistieke hart van Carrodrain, kwam dan ook geen moment te vroeg. “We investeerden fors in nieuwe machines en mensen. Onze productiecapaciteit werd letterlijk verdubbeld waardoor nu al onze producten altijd op voorraad en dus ook snel leverbaar zijn.  Zelfs de ‘speciallekes’,”  lacht Peter Steylaerts. 

Efficiëntie troef bij Carrodrain, dat wordt geïllustreerd in het ruimtebesparende nieuwe magazijn met verrijdbare opslag.

Hoge kwaliteit, zonder compromissen 

Efficiëntie troef, dat wordt geïllustreerd in het nieuwe magazijn met verrijdbare opslag voor een ruimtebesparende magazijnlogistiek. Ook al werd het productievolume het voorbije jaar aanzienlijk opgevoerd, de strenge kwaliteitscontrole die Carrodrain hoog in het vaandel draagt blijft de absolute prioriteit. “Douchegoten zijn onze enige focus. We gaan er dan ook prat op om a rato van 100 procent een feilloos product af te leveren. Dankzij onze eigen productie van a tot z en een ruime bufferstock zijn we goed beschermd tegen prijsschommelingen en schaartes op de grondstoffenmarkt. Dat is tijdens de voorbij coronaperiode een enorme troef gebleken. We hebben geen enkele stockbreuk gekend” , aldus Peter Steylaerts.

De Carrodrain Twiggi, hier naadloos van wand tot wand in de kleur Copper, in perfecte harmonie met het kraanwerk van Hansgrohe.

Succesvolle lancering 

Naast kwaliteit is ook innovatie een essentieel onderdeel in de bedrijfsvisie van Carrodrain. Na de slanke douchegoten Twiggi en Cayman – geschikt voor diverse vloertypes – introduceert Carrodrain met de Liquid een strakke en slanke douchegoot die zich naadloos en stijlvol laat integreren in gietvloeren. Hiermee wil Carrodrain een groeiend high-end marktsegment bedienen en tegemoet komen aan de verzuchtingen van de gietvloerspecialisten en architecten die de esthetische lat hoog leggen. Met een roosteropening van amper 26 millimeter breed weet deze douchegoot het minimalistisch design van elke inloopdouche kracht bij te zetten. Na afwerking blijft enkel nog een rechthoekig spleetje van 3 millimeter zichtbaar. Strakker wordt het niet. Het inlegrooster van 20 millimeter breed is verkrijgbaar in Epoxy White of Black, Inox en vijf luxueuze PVD- metaaltinten: Gold, Copper, Bronze, Smoke en Titanium. Ook de eerder gelanceerde douchegoten Twiggi en Cayman zijn beschikbaar in ditzelfde uitgebreide kleurenpalet. Voor elke inloopdouche biedt Carrodrain nu de slankste douchegoot op maat en van 100 procent Belgische makelij.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details