NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Dynamische showroom met meerdere merken onder één dak: dé toekomst volgens kreon

Dynamische showroom met meerdere merken onder één dak: dé toekomst volgens kreon

De 800m² multifunctionele ruimte in de levendige Franse Concessiebuurt is allesbehalve een klassieke showroom. De bezoeker geniet er van een echte beleving met oog voor detail, kwaliteit en afwerking in een 100% Belgisch kader: van het interieur tot het Vedett biertapsysteem en het dakterras. Die gebundelde krachten van verschillende Belgische merken maken zo een sterke indruk in de Chinese miljoenenstad. Vandaag is de locatie ook een hip centrum voor exposities en events en werd er onlangs een Belgische avond georaganiseerd ter gelegenheid van de 50-jarige handelsrelaties tussen België en China. Er wordt ook gewerkt aan plannen om nieuwe Belgische partners in het project te betrekken. Volgens kreon is een dynamische showroom met verschillende merken zo de sleutel tot succes om architecten en designers in de toekomst te blijven aantrekken.

Gezamenlijk Belgisch project maakt indruk in de miljoenenstad

De Belgian House bundelt de krachten van Belgische topmerken kreon, PR interior, Renson, Decospaon, Royal Botania en Reynaers. PR Interior, een Waregems meubelbedrijf, nam het initiatief voor deze gedeelde showroom en vond een toplocatie in het centrum van Shanghai.

“kreon is al sinds 2014 actief in China. Als ‘kleine’ Belgen is het niet altijd eenvoudig om indruk te maken in de gigantische Chinese markt. We geloofden onmiddellijk in dit concept en sloten onze eigen showroom in Shanghai om mee te investeren in dit gezamenlijke project”, aldus Bram Dingenen, sales manager kreon voor China.

Architectenbureau Raams Architecture Studio stond in voor het ontwerp van de showroom en de kantoren en maakte er een samenhorend geheel van. Het resultaat is een uniek ontwerp in een levendige buurt vol historisch erfgoed, dat in eerste instantie vooral architecten, designers en projectontwikkelaars moet bekoren.

In het hele gebouw is het Belgische karakter alomtegenwoordig. Van het biertapsysteem van Vedett, de aluminium ramen en deuren van Reynaers, producten van Renson en Botania in de voortuin en het dakterras tot producten van PR Interior, Decospan en kreon doorheen de volledige showroom en kantoren.

“Als Belgen onder elkaar voelt het aan als een familiale, vriendschappelijke samenwerking. Dat Belgische karakter, samen met kwaliteit en highend design verbindt ons met elkaar”, aldus Bram Dingenen.

Look & feel van een luxueuze loft met integratie van verschillende producten

De Belgian House bestaat uit twee verdiepingen waarvan het gelijkvloers met de aangrenzende tuin dienst doet als showroom om professionals te ontmoeten en events te organiseren. Op de eerste verdieping zijn er vier aparte kantoorruimtes, waar kreon, PR Interior, Decospan en Renson hun intrek in namen. De showroom reproduceert de look&feel van een luxueze loft waarin de producten van alle partners harmonieus opgaan in het geheel. Het materiaal van het interieur en de producten zijn de sleutel tot het creatieve proces van het volledige gebouw.

“De houten vloeren, muren en kasten tonen alle aspecten en toepassingen van houtfineer. De aangebouwde eetkamer is een afgesloten ruimte met balkenplafond voor vergaderingen, dat doet denken aan het typische Belgische aanbouwhuis”, aldus German Roig van Raams Architecture Studio.

Door het gebruik van spiegels ontstaan visuele verbindingen met de buitenruimte. Om de oorspronkelijke staat van het gebouw te behouden, is het betonnen plafond intact gebeleven. Het meubiliair is dan weer geïnspireerd op de tendens van “Furnitecture”, dat gericht is op efficiënt gebruik van de ruimt waardoor bijvoorbeeld de scheidingswanden tegelijkertijd als opslagplaats dienst doen.

Dynamische showroom met meerdere merken: de toekomst

In de showroom is een breed gamma van de laatste nieuwe producten aanwezig die regelmatig geüpdatet wordt.

“We willen geen statische ruimte creëren. Daarom wisselen we vaak de collecties af en staat de deur vandaag ook open voor nieuwe partners, die op hun beurt voor een nieuwe wind zorgen en er een levendig gebouw van maken. De Belgian House kan voor Belgische bedrijven uit de sector zo een uniek platform bieden om de Chinese markt te verkennen”, zegt Bram Dingenen.

Die levendige dynamiek wordt nog versterkt door de exposities, persconferenties, productlaunches en events die er regelmatig georganiseerd worden. Zo werd er onlangs een Belgische avond georganiseerd ter gelegendheid van de 50-jarige handelsrelaties tussen België en China. Die avond was er een expositie van Kuifje in de showroom en kreeg de Belgian House ook de consul-generaal van België in China over de vloer. De Belgian House staat ondertussen ook op een verhuurplatform voor commerciële ruimtes.

“Er is zo heel veel animo in de showroom. Er komen zowel geregeld grote groepen als individuele architecten en designers een kijkje nemen. De levendige vibe, de unieke ligging op het einde van een lange laan en het dynamische aanbod spelen hierbij een grote rol. De bezoekers krijgen er een echte wow-experience”, aldus Bram Dingenen.

Volgens kreon is dit type showroom dan ook de sleutel tot succes in de toekomst.

“Volgens ons is het een echte toegevoegde waarde om meer dan één merk in een showroom voor te stellen en om ervoor te zorgen dat de showroom leeft en verandert. Wij merken dat het vandaag steeds moeilijker wordt om interieurarchitecten tot op een specifieke locatie te krijgen. Maar dergelijke concepten zijn voor hen wel een meerwaarde”, sluit Dingenen af.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details