NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Een veilige locatie voor hulpdiensten dankzij keerwanden
Meer dan 250 strekkende meter keerwanden en de nodige expertise van Morti en CBS Beton maakten dit project mogelijk.

Een veilige locatie voor hulpdiensten dankzij keerwanden

Plateau op steil aflopend terrein

De keerwanden van CBS Beton speelden een belangrijke rol bij de bouw van het nieuwe bedrijvencomplex van Ninove, dat onderdak zal bieden aan negen kmo’s. Hoofdaannemer Morti kreeg de opdracht om een veilige locatie te bouwen voor de verschillende hulpdiensten op het hellende terrein rechts van het gebouw. Meer dan 250 strekkende meter keerwanden en de nodige expertise van Morti en CBS Beton maakten dit project mogelijk.

Voor de productie en levering van de keerwanden deed Morti een beroep op CBS Beton. “De snelle doorlooptijden en optimale service van CBS Beton zijn een echte meerwaarde”, legt Tonny De Baere van Morti uit. “Zeker gezien de krappe deadlines die we moesten halen om deze uitdaging aan te gaan. De creatie van een beveiligde ruimte voor de hulpdiensten was een relatief late toevoeging aan het project, waardoor we snel moesten reageren. Enerzijds moesten we de elementen snel geleverd krijgen en anderzijds moesten we voldoen aan talrijke veiligheidseisen voor dit deel van het project. Onze opdracht was om op een steil aflopend terrein een plateau te bouwen voor een bedrijvencomplex. Rechts van het gebouw moesten de hulpdiensten veilig kunnen manoeuvreren en parkeren langs de grens van het perceel. Maar door de steile helling van het terrein lag deze perceelsgrens drie meter boven het niveau van de buren. Na een grondige studie door Morti besloten ze, in samenwerking met de klant, om dit niveauverschil met keermuren te compenseren”.

Morti: “Rechts van het gebouw moesten de hulpdiensten veilig kunnen manoeuvreren en parkeren langs de grens van het perceel. Daarvoor moesten we op het steil aflopend terrein een plateau bouwen.”

250 lopende meter

In totaal werden zo’n 250 lopende meter keerwanden gebruikt, met elementen van 2,5 tot 3 meter lang en tot 3,5 meter hoog. Tonny De Baere: “Voor dit project waren dus heel wat elementen nodig, die op korte tijd geleverd en geplaatst moesten worden. CBS Beton is de ideale partner voor dit soort projecten. Het heeft niet alleen de kennis, maar ook de capaciteit en flexibiliteit om de klus in korte tijd te klaren. Eens de uitvoeringsplannen klaar waren, hebben we het terrein geëgaliseerd en de keerwanden geplaatst. Dezelfde keerwanden plaatsten we ook op de grens met de achterliggende buurman om een groot niveauverschil te overbruggen. Terwijl er aan de rechterkant een terrein voor de hulpdiensten is aangelegd, zijn er aan de linkerkant van de perceelgrens ook keerwanden geplaatst om de aarde tegen te houden met het oog op de aanleg van een groenstrook.

De keerwanden zijn 2,5 tot 3 meter lang, en tot 3,5 meter hoog.

Betrouwbaarheid

Morti realiseert al meer dan vijfitg jaar volledige projecten in de industriebouw, woning- en flatbouw en landbouwsector. Met zijn brede expertise en erkende knowhow kan de Gentse aannemer bijna het hele bouwproces in handen nemen. Ook de betrouwbaarheid en garanties die CBS Beton biedt, zijn een waardevolle troef. “Ze hebben een indrukwekkende voorraad en een breed gamma aan standaard keerwanden. Onze agrodivisie doet ook vaak een beroep op CBS voor het bouwen van keerwanden (tot 6 meter hoog) voor de bouw van sleufsilo’s in het bijzonder”, besluit Tonny De Baere.   

FICHE VAN PROJECT
Project: Bedrijvencomplex
Locatie: Ninove
Hoofdaannemer: Morti

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details