Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Nieuws

Een ‘vleugje’ textiel tilt elk interieur naar een hoger esthetisch en functioneel niveau

FASSET2_therapietoren
Bij Fasset® gaan ze geen enkele uitdaging uit de weg: voor deze toepassing werden gordijnen met extreme afmetingen geproduceerd.

Tekst | Johan Debaere

Beeld | fasset®

7 oktober 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

De firma uit Izegem heeft 40 jaar ervaring in de ontwikkeling, productie en levering van interieurtextiel en de interieuraankleding van hotels, zorginstellingen, scholen, recreatieruimtes, bedrijven en private woningen. Zo kan deze specialist voor elke gewenste toepassing een gordijnoplossing bieden, die aan de eisen en verwachtingen van de opdrachtgever voldoet.

Bij fasset® kunnen klanten terecht voor de meest uiteenlopende types gordijnen: schuif-, rol- en optrekgordijnen, voile -, plissé – en silhouette gordijnen, Japanse panelen, drappages, toneel- en podiumgordijnen en ga zo maar door. “Het liefst worden we al in de ontwerpfase gecontacteerd, zodat we met de architect en bouwheer kunnen meedenken om een ideale oplossing en toepassing te creëren. Out-of-the-box denken, creativiteit en doorzettingsvermogen zijn daarbij cruciaal. Op het vlak van afmetingen en vormen zijn er quasi geen beperkingen. We gaan dan ook geen enkele uitdaging uit de weg, halen het onderste uit de kan en ontzorgen onze opdrachtgevers volledig”, zegt zaakvoerder Tom Himpe. “We houden niet alleen rekening met het esthetische aspect, maar besteden ook aandacht aan onder meer licht, akoestiek en gebruiksgemak. Naast de knowhow en jarenlange ervaring vormen vooral het eigen confectie-atelier en ons plaatsingsteam enorme troeven, waardoor we steeds topkwaliteit kunnen garanderen.”

Innoveren en optimaliseren

Sinds de oprichting in 1981 heeft fasset® intussen een indrukwekkende referentielijst opgebouwd. In eigen land, maar ook over de landsgrenzen heen in Nederland, Frankrijk, Luxemburg, Zwitserland, Tenerife, IJsland, Rusland en zo meer tot in Gabon, Oeganda, Mauritius, Syrië, Bahrein en Saudi-Arabië. “We zetten in op innovatie en het uitbreiden van ons assortiment om voor elk project een oplossing te kunnen bieden”, stelt Himpe. “Door het gebruik van gemodificeerde polyesters kunnen we al langer brandveilige gordijnstoffen creëren. Nu wordt circulariteit stilaan een thema en daarbij speelt ook de recyclage van PET-flessen een rol. Het zal mogelijk zijn om gebruikte gordijnen binnen te brengen, waarna uit die end-of-life producten garen geëxtrudeerd worden om als basis te dienen voor de productie van nieuwe gordijnen.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details