NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Gezond en comfortabel leven in een gerenoveerde stadswoning

Gezond en comfortabel leven in een gerenoveerde stadswoning

Een rijhuis in de gezellige drukte van Antwerpen-Berchem, het oog van een ontwerpster opgeleid als architecte en een open blik om onbevreesd ingrijpende werken uit te voeren. Daarmee transformeerde Anouk Taeymans de nieuwe woning van haar gezin tot een aantrekkelijke, comfortabele en gezonde thuis. “We slaagden erin een sterke architectuur te matchen met veel daglicht en een aangenaam binnenklimaat”, vertelt Anouk.

Het was geen liefde op het eerste gezicht tussen Anouk en de rijwoning uit 1954. Toch sprong het gezin met beide voeten in het renovatieproject. “We zagen veel potentieel”, steekt ontwerpster en architecte Anouk van wal. “Door binnenmuren weg te nemen en raampartijen te verhogen, konden we de binnenruimtes helemaal opentrekken. Het resultaat is nog beter dan we verwacht hadden.”

Authentieke elementen en moderne technieken

Doorheen de grondige renovatie werd de typerende architectuur bewaard en versterkt. De afgebogen muren keren doorheen de woning geregeld terug. De afwerking in kalei roept een huiselijke sfeer op en de zitput op het gelijkvloers creëert 40 centimeter extra vrije hoogte. Samen met de vergrootte raampartijen en de lichtstraat in het dak realiseren die ingrepen het lichtrijk wonen waar Anouk en haar gezin voluit voor gingen.

Tegelijk was de verbouwing de uitgelezen kans om moderne technieken toe te voegen. Comfortabel en gezond wonen kan namelijk ook in een oude woning. Met screens van Renson blijft de temperatuur binnenshuis het hele jaar door onder controle. Voor de gezonde binnenlucht rekenen de bewoners dan weer op het ventilatiesysteem D+. Anouk: “De buitenlucht wordt gefilterd en dat is geen overbodige luxe in het stadscentrum. Het belangrijkste is dat ons zoontje gezond woont. Ons ventilatiesysteem garandeert ons alvast dat we binnenshuis gezond ademen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details