NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Iconic Awards: Innovative Architecture

Iconic Awards: Innovative Architecture

De Duitse Iconic Awards 2022 Innovative Architecture, een initiatief van de German Design Concil, zijn bekend. Deze awards eren niet alleen uitmuntende architectuur maar ook innovatief productontwerp ten dienste van deze architectuur. Enkele van deze producten, waaronder ook uit ons eigenste land, in de kijker.

Twee bekroonde dakrandsystemen

Claerhout Aluminium uit Harelbeke valt maar liefst twee keer in de prijzen. Vooreerst is er de ontwikkeling van de Roofing Clips, een dakrandsysteem voor de circulaire afwerking van een plat dak met bitumen. Het Roofing Clips dakrandsysteem bestaat slechts uit twee delen: het basisprofiel en de sierlijst. Het basisprofiel laat toe de dakrand waterdicht af te werken, waarna de sierlijst in de gewenste kleur op het basisprofiel geclipst wordt. Eenvoudig te installeren, maar ook terug te demonteren om te hergebruiken. Ook bekroond en eerder al gespot op Architect@work: het Iconik Light dakrandsysteem met geïntegreerde leds voor een sfeervolle verlichting.  

De keuken strekt zich uit

LEICHT Küchen pakt een award met Bossa, een interessant assortiment echt houten oppervlakken. Deze oplossing gaat verder dan alleen maar keukenfronten en kan ook worden gebruikt voor de interieurinrichting waardoor een uniform totaalbeeld in de verschillende ruimtes mogelijk wordt. Een elegant design, dat zeer hoogwaardig oogt dankzij het greeploze design en het opvallende verticaal gelijnde notenhouten oppervlak.

Premium parket met nieuw design

We noteren ook een Iconic Award ‘Best of Best’ voor twee nieuwe parketvloeren uit de productlijn Trendtime 8 van Parador: ‘Eiken Pinot Loftplank’ met zilverachtige iriserende kleur en ‘Eiken Multiplank’ met natuurlijke look. De bekroonde parketvloeren combineren meerdere verschillende stroken uit echt hout in een landhuisvloer. Hierdoor ontstaat een uitstraling die doet denken aan historische houten vloerplanken. Tegelijkertijd maakt de technologie de gebruikelijke snelle en eenvoudige installatie mogelijk.

Analoge touch-and-feel

Nieuw en onder meer bekroond met een Iconic Award 2022 ‘Winner’ is deze NikolaTesla Unplugged inductiekookplaat van Elica met geïntegreerde afzuiging. NikolaTesla Unplugged wordt bediend met knoppen met analoge touch-and-feel voor een snelle en intuïtieve toegang tot alle functies, en dat zijn er heel wat. Door de strakke vormgeving van de knoppen maakt de kookplaat een professionele en robuuste indruk. Design Fabrizio Crisà.

Cradle to cradle

Grohe is stevig vertegenwoordigd, met onder meer een Iconic Award voor Grohe Blue Pure, Grohe Switch, Grohe Tectron Bau E alsook de Cradle to Cradle Certified® kranen. In 2021 lanceerde Grohe vier Cradle to Cradle Certified® Gold producten voor consumenten en de hele bouwsector. De volgende stap is nu het C2C Certified portfolio met bestsellers van Grohe uitbreiden met nog meer producten die een duurzame, ecologische en milieubewuste levensstijl promoten.

Kleur naar keuze

In de categorie van het deurbeslag werd onder meer deze Hewi-deurkruk uit de serie 270 bekroond met een Iconic Award 2022 ‘best of best’. De deurkruk draagt het signatuur van architect en ontwerper Hadi Teherani en is een stijlicoon binnen het gamma. Nieuw is dat deze nu kan worden uitgevoerd in zo goed als elke gewenste kleur, met meer dan 4.500 tinten om uit te kiezen. Dit biedt nieuwe en creatieve ontwerpmogelijkheden, en een verregaande personalisatie. 

Meer Iconic Award winners op www.iconic-world.com/directory/

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details