NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Innovatief woonproject aan het water

Innovatief woonproject aan het water

In de oude industriële zone van het kanaal in Anderlecht trekt Atlantis de aandacht met 87 appartementen en 4 commerciële ruimtes. Het project combineert een eigentijdse look met de vredige sfeer van het water. In een dergelijke setting is akoestiek een belangrijke factor. Goede geluidsisolatie, zoals met WALLTEC, is essentieel.

Energiezuinig bouwen is vandaag de norm. Met het oog op een optimaal wooncomfort. Dat had projectontwikkelaar Eaglestone zeker voor ogen bij de bouw van Atlantis. Wooncomfort wordt niet alleen bepaald door de temperatuur in huis, ook de akoestiek weegt door. Geluidshinder is namelijk een bijzonder storende factor als je optimaal wil genieten van je appartement. Zeker in een omgeving waar zoveel mensen bij elkaar wonen. Vandaar het belang van goede geluidsisolatie.

Goede verhouding prijs-kwaliteit

Voor Atlantis is gekozen voor een akoestische isolatie van de voorzetwanden tussen de appartementen. “Onze verdeler MPRO stelde WALLTEC voor als variant op het lastenboek. Finaal hebben wij beslist om met URSA te werken vanwege de goede prijs-kwaliteitsverhouding”, vertelt Jeroen Van Mullem van bouwheer Cordeel. Marc Desmecht, senior accountmanager bij MPRO bevestigt: “URSA onderscheidt zich inderdaad door hun uitstekende kwaliteit aan een interessante prijs.”

Betrouwbare partner

Zo’n 2 jaar geleden breidde MPRO zijn isolatiegamma uit met URSA producten, op vraag van de klant en dankzij de samenwerking met Koen Slos van URSA. “In het algemeen ben ik heel tevreden over ons partnership. URSA is bijzonder snel in het vinden van een oplossing als zich een probleem voordoet”, zegt Marc. Ook de levertermijnen sluiten goed aan bij de eisen van zijn klanten. Dat URSA de ecologische kar trekt, zoals met het URSA TERRA gamma, is eveneens een belangrijke troef.

Jeroen: “Het was voor mij de eerste keer dat ik met URSA werkte. En ik was aangenaam verrast. De kwaliteit van het product is goed en de glaswolplaten zijn makkelijk hanteerbaar. Het product werd bovendien vlot geleverd op de werf en er was nooit een probleem met de voorraad. Ik zal het in de toekomst zeker aanbevelen voor gelijkaardige projecten.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details