Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

NL | FR

Nieuws

Jansen the Building Company verrast haar vakmannen met toptechnologie en rooftop terras op de werf

jansen-building-comfort-container-antwerpen-20211116-003 kopiëren

18 november 2021 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Vergeet de vuile werfkeet, hier is de trendy comfortcontainer

Denk je bij een werfkeet spontaan aan een duistere, aftandse, vuile ruimte? Think again. Want Jansen The Building Company stelt vandaag haar ‘comfortcontainers’ voor. Deze vernieuwende werfcontainers zijn uitgerust met de nieuwste technologie, een playstation en zelfs een rooftop terras. Het niet-alledaagse bedrijf slaat zo twee vliegen in één klap: het laat andermaal een frisse wind door de bouwsector waaien én weet zich te profileren als aantrekkelijke werkgever voor nieuwe medewerkers.   

Zoals elke vakman weet, zijn de werkomstandigheden in traditionele werfcontainers niet altijd even comfortabel. Weinig lichtinval, slechte akoestiek, een somber interieur, bar koud in de winter en verzengend warm in de zomer…  

Die situatie was al langere tijd een doorn in het oog van Nadia Jansen. Daarom huldigt de CEO van Jansen the Building Company vandaag de eerste comfortcontainers in: “Als bouwbedrijf gaan wij prat op comfort. We staan voor schoonheid en hoogwaardige afwerking in onze projecten. En ook ons hoofdkantoor in Zonhoven doet onze baseline ‘we create your comfort zone’ alle eer aan. Maar het leeuwendeel van onze collega’s vertoeft niet in ons hoofdkwartier. Ze staan met hun voeten in de klei, op één van onze vele werven. Daarom besloten we ook voor hen een aangename werkomgeving te creëren. Want zij maken het elke dag waar op de werf.” 

Van playstation tot rooftop terras

Intussen heeft Nadia de daad bij het woord gevoegd, en toverde Jansen the Building Company een opmerkelijke oplossing uit de hoge hoed. “Wij zijn en denken niet in standaardoplossingen”, kadert Nadia Jansen. “Daarom vroegen we aan onze medewerkers hoe hun ideale werkplek eruit zou zien en ontwikkelden we vervolgens onze eigen comfortcontainers. De sfeervolle comfortcontainers bevatten de nodige technologie, zijn superfuntioneel én bieden beleving.”

De comfortcontainers zijn doordrongen van de look & feel van Jansen. Er heerst een sfeer die het gevoel van een gezellig appartement benadert: huiselijk en warm, met houtprints in de meubels, een rode buitenkant en pistachegroen en terrazzo interieur. Hoe de containers er in de praktijk uitzien? “Op vlak van technologie is er wifi, een uitgestrekt smartboard, een kopieerapparaat, … voorzien. Daarnaast verwerken we uiteraard ook onze eigen producten – bijvoorbeeld klimaateilanden en systeemwanden – in de container”, weet Nadia Jansen.

Maar het hoeft niet per se allemaal high tech te zijn: “Een kast voor je werfschoenen, een kapstok aan de binnenkant van het toilet of een handige kraan om jouw laarzen af te spuiten: de kracht van een oplossing schuilt vaak in z’n eenvoud en gebruiksgemak. Ten slotte is er ook ruimte voor ontspanning. Er is een ontspanningsruimte met een tv, playstation, zetel met leeslamp en als paradepaardje het rooftop terras met buitensalon.” 

Container als naamkaartje

De eerste comfortcontainers staan aan Vaccinopolis in Antwerpen en Le Grand Hopital de Charleroi de Demain. Maar omdat ze volgens een plug & play-principe opgebouwd zijn, kunnen ze achteraf makkelijk losgekoppeld, aangepast en vervoerd worden.  

Raf Thijs (ploegbaas bij Jansen the Building Company) is één van de eerste vakmannen die mocht kennismaken met de comfortcontainer: “Voor de collega’s en mezelf is dit een droom. Dit initiatief zorgt ervoor dat we met de glimlach naar de werf trekken. Maar het brengt ons als groep ook dichter bij elkaar, omdat we ons op een comfortabele manier kunnen ontspannen.” Ten slotte is deze container een uit de kluiten gewassen naamkaartje, ervaart Kris Rutten (projectleider bij Jansen the Building Company). We horen positieve signalen van onze klanten en leveranciers, omdat ze hier comfortabel kunnen vergaderen, een fatsoenlijke koffie kunnen drinken en in alle rust naar het toilet kunnen gaan. Ik denk dat sommige andere werkmannen op de werf zelfs stiekem een tikkeltje jaloers zijn (lacht).”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • IB-1

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details