NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Maris Technics vanaf nu onder de koepel van Groep Jansen

Maris Technics vanaf nu onder de koepel van Groep Jansen

Begin september prikt Group Jansen de overname van Maris Technics. Deze general contractor uit Zonhoven ziet in Maris de perfecte aanvulling van zijn bestaande bedrijfstak Jansen Technics. 

Nadia Jansen: “Maris Technics is een bedrijf waarmee we in het verleden al verschillende succesverhalen schreven. Elke keer vielen hun expertise, ruime ervaring en energieke aanpak goed in de smaak. Om onze positie als Group Jansen te verstevigen, kozen we voor een nauwere samenwerking met dit complementaire bedrijf. 
Met deze overname gaan we voor de groei van al onze bedrijven, onze mensen en ons gezamenlijk portfolio van projecten. Verder breiden we onze waaier aan activiteiten op het vlak van slimme technieken en elektrotechnische installaties extra uit met nog meer kennis in eigen huis.

We zijn ervan overtuigd dat deze overname een interessante win-win is voor beide partijen. Samen gaan we op zoek naar mogelijke synergieën. Zo vertrekken we vanaf nu voor diverse opdrachten in pole position, wat een absolute surplus is voor onze businessunits, projecten en klanten.”

Volgende stappen na de overname

“Binnen de dagdagelijkse werking plannen we geen veranderingen. Samen met Johan Maris, die de operationele leiding behoudt, willen we vooral inzetten op de mooie samenwerking tussen onze bedrijven. Zo kunnen we nog beter inspelen op de vraag naar een meer geïntegreerde aanpak en geïntegreerde producten. Tegelijkertijd blijft Maris Technics zijn eigen klanten bedienen. De bedrijfsnaam Maris Technics zal in eerste instantie behouden blijven. Ook wat de locatie betreft, zijn er geen wijzigingen. ” 

Enkele feiten op een rij

Meer over Group Jansen:

 • Group Jansen is een gespecialiseerd renovatie- en aannemingsbedrijf (klasse 8) met een specialisatie in afwerking en technieken. Group Jansen staat bekend voor innovatieve eigen producten en diensten.
 • De bedrijvengroep bestaat naast een onderneming in algemene aanneming uit een cleanroom-, schilders-, service- en techniekenbedrijf. Group Jansen heeft haar eigen productie van schrijnwerk, comforteilanden, prefab elementen en verplaatsbare wanden
 • Actief in de sectoren: health & cleancare, offices, leisure, retail. 
 • Aantal medewerkers: meer dan 600 werknemers. 
 • Aantal locaties: 11 Zonhoven (HQ), Oudsbergen, Heusden-Zolder, Balen, Herentals, Aartselaar, Mechelen, Brussel, Charleroi, Gent en Sintra (Portugal)).
 • Omzet: 200 miljoen euro.
 • Heeft een eigenzinnig DNA.

Maris Technics

Maris Technics, opgericht in 1987, is gespecialiseerd in elektronische installaties, beveiligingssystemen en slimme technieken. De sterkte van dit bedrijf is ongetwijfeld de professionaliteit, de toekomstgerichte visie en de ruime ervaring.  

 • Contactpersoon: Johan Maris
 • Locatie: Lochtemanweg 122 3550 Heusden-Zolder
 • Aantal medewerkers: meer dan 70 werknemers
 • Omzet: 18 miljoen euro

Meer info over deze overname?

Sarai Bervoets, Head of Sales & Engineering  Group Jansen – 0478/77 69 72

Johan Maris, COO Maris Technics – 0494/65 46 56  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details