NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
‘Organisch bouwen zonder franjes’
Egide Meertens volgt alle projecten persoonlijk op. (Beeld: Egide Meertens Plus Architecten)

‘Organisch bouwen zonder franjes’

Binnen en buiten zijn ‘connected’ en de minimalistische schoonheid van de architectuur ademt rust. Het geheel oogt cool, maar heeft organische roots. Bewoners zijn dan ook echt tevreden met zo’n warme thuis, omdat ze er de vruchten van plukken. 

Egide Meertens is het brein achter Egide Meertens Plus Architecten. Het dynamische bureau van architecten en interieurarchitecten – met een regionaal interessante dubbele uitvalsbasis, Riemst en Oostende – gaat steeds doelgericht op zoek naar oplossingen voor iedere opdracht via een allesomvattende aanpak. “We weten in- en exterieur perfect op elkaar af te stemmen en nemen onze totaalprojecten van a tot z ter harte. Van idee tot realisatie, één visie op het geheel staat centraal”, aldus de creatieve zaakvoerder en leading architect. Het bureau van Egide getuigt van een grote betrokkenheid en flexibiliteit. Persoonlijk volgt hij alle projecten op, ook op de werf. Niet onbelangrijk: ze hebben vier gecertificeerde EPB-verslaggevers in huis.

Uitgesproken contrasterend inbouwmeubilair. (Beeld: Philippe Van Gelooven)

Hoge belevingswaarde

Projecten van Egide Meertens steunen op een weldoordacht concept dat voortvloeit uit de unieke situatie eigen aan elke bouwheer. “We ontwerpen sobere ruimtes met een hoge belevingswaarde. Het ontwerp moet zich vlot laten invullen en wij vergeten daarbij nooit dat er uiteindelijk in een huis geleefd moet worden.” Egide en zijn team tekenen voor degelijke, franjeloze architectuur die inspeelt op de noden van mens en omgeving. “Tijdens het ontwerpproces verliezen we nooit de wensen van onze opdrachtgevers uit het oog, en proberen steeds het project te versterken met onze eigen inbreng.”

Tijdloos maatwerk

Egide Meertens Plus Architecten staat voor tijdloze kwaliteit en wooncomfort op maat van de klant, en gaat voluit voor sfeer en beleving. Ideeën worden vertaald in concepten, en die gaat men dan concreet vormgeven en realiseren. De pijlers: authentieke aanpak, timing, bouwmanagement, budget, creativiteit en vakmanschap.Door het succes groeit het architectenbureau met de dag, en toch kiest Egide ervoor om zelf het team aan te sturen en voor elke klant het vaste aanspreekpunt te blijven. Hij is de projectarchitect die het ontwerpproces opvolgt, de conceptverantwoordelijke en diegene die het dossier inhoudelijk en administratief volledig kent. Daarnaast heeft hij de leiding over de controle van de werken en opleveringen.

Een loopbrug maakt verbinding met de daktuinen en leidt over het paviljoen naar de ondergrondse garage. (Beeld: Philippe Van Gelooven)

Mix van materialen

Niet onbelangrijk voor een juiste uitstraling is de combinatie van de bouwmaterialen. Hier creëren Egide & co een boeiend spanningsveld tussen gevelsteen, betonnen boord en rood buitenschrijnwerk. Met een lichtstraat aan de trap en in de nachthal weten de architecten continuïteit te geven aan het luchtige, lichte karakter van het exterieur. “In huis bieden de zichtlijnen transparantie naar de omgeving. Ook opteren we voor een geschrankte plaatsing van gelijkvloers en verdieping. Deze ruimtelijke ingreep creëert een boeiend volumespel.” 

Gevelvlakken van glas en baksteen in een levendige compositie. (Beeld: Philippe Van Gelooven)

Pact met de natuur

De rode draad doorheen dit totaalproject: de doordachte plaatsing van opeenvolgende volumes en tussenruimtes. Door de verzonken inplanting van dit paviljoen heeft het geen dominante maar een natuurlijke uitstraling. “Met een groene, deels overdekte tussenpatio, creëren we een oase waar het aangenaam vertoeven is. Het groendak transformeert het paviljoen tot een echte cocon en op het dakterras geniet je van een prachtig vergezicht.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details