NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Photinus en Schréder bundelen hun krachten om gemeenschappen van over de hele wereld verlichting op zonne-energie aan te bieden

Photinus en Schréder bundelen hun krachten om gemeenschappen van over de hele wereld verlichting op zonne-energie aan te bieden

Photinus, een toonaangevende Europese leverancier van verlichtingsoplossingen op zonne-energie, heeft een definitieve overeenkomst ondertekend om door Schréder te worden overgenomen, de marktleider en onafhankelijke leverancier van slimme buitenverlichtingsoplossingen, waarbij Schréder een aandeel van 49% verwerft om de groei van slimme en verbonden oplossingen op zonne-energie te versnellen.

Photinus en Schréder, twee marktleiders, bundelen hun krachten om een dynamische alliantie te creëren en zo het gebruik van hernieuwbare energie over de hele wereld te versnellen. Door de stijgende marktvraag is verlichting op zonne-energie aan een heuse opmars bezig. En dat niet alleen in afgelegen gebieden waar er geen elektriciteitsvoorziening is, maar ook in steden of dorpen die de kosten aan het doorrekenen zijn van de vervanging van oude elektriciteitskabels door een meer duurzame off-grid verlichtingsoplossing op zonne-energie. Het doel van dit nieuwe partnerschap bestaat erin om verlichtingsoplossingen aan te bieden met een aanzienlijk kleinere ecologische voetafdruk om zo veilige en comfortabele omgevingen te creëren na zonsondergang voor alle gemeenschappen van over de hele wereld.

“Schréder gelooft sterk in verlichting op zonne-energie als een voordelige manier om steden en gemeenschappen te helpen hun ecologische voetafdruk te verkleinen. De overname van Photinus vormt een unieke kans om onze positie als duurzaam buitenverlichtingsbedrijf te versterken, door onze klanten de beste technologieën aan te bieden op basis van hernieuwbare energie”, zegt Werner De Wolf, CEO van Schréder.

De voorbije tien jaar heeft Photinus een ruime ervaring opgedaan in het ontwerp en de productie van hoogwaardige, zelfvoorzienende verlichtingssystemen op zonne-energie voor klanten in Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland, Italië, Nederland, Polen, Noorwegen, maar bijvoorbeeld ook in het Midden-Oosten. 

“Photinus benadert innovatie, modulariteit en flexibiliteit op een erg interessante manier wanneer het gaat over de ontwikkeling van zijn verlichtingsgamma op zonne-energie. Ze staan heel dicht bij hun klanten en streven naar oplossingen op maat om aan hun specifieke wensen te voldoen. Hun verkoopaanpak past dan ook perfect bij de verkoopcultuur van Schréder. Deze verkoopaanpak, in combinatie met hun knowhow en uitstekende klantenreferenties, maakt Photinus tot het perfecte expertisecentrum in verlichting op zonne-energie voor Schréder en zijn klanten”, legt Philippe Felten, Chief Commercial Officer bij Schréder, uit.

Samen zullen ze de markt een uitgebreid en concurrerend gamma van producten en diensten aanbieden om te voldoen aan de meest uiteenlopende omvangs- en prestatievereisten, en zullen ze alle klanten en partners ondersteunen bij tal van projecten.

“Dat wij onderdeel van Schréder worden, biedt een unieke gelegenheid om ons internationale verkoopnetwerk uit te breiden en ons doel te bereiken om wereldwijd de sterkste onderneming te worden op het vlak van verlichting op zonne-energie. We willen gebruikmaken van onze ervaring om visionaire ideeën in de praktijk om te zetten en verlichtingsoplossingen op zonne-energie aan te bieden aan zowel Schréder- als Photinus-klanten”, voegt Martin Kessler, CEO van Photinus, er nog aan toe.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details