NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Wanneer kwaliteit belangrijk is
De thuisbasis van Schoeffaerts Afwerking en Interieur, met opvallende glaspartijen en monumentale trap.

Wanneer kwaliteit belangrijk is

Schoeffaerts Afwerking en Interieur heeft ondertussen zijn intrek genomen in haar nieuwe tempel, een opvallend gebouw op een aantrekkelijke locatie. Groter, moderner en met voldoende ruimte voor zowel de werknemers als de tentoongestelde producten. Twee verdiepingen showroom en een modelappartement helemaal bovenin, volledig in het teken van deuren, tegels en parket. Kreon zorgde voor de verlichtingsondersteuning met de opmaak van het lichtplan en het merendeel van de ingezette armaturen.

Strakker met een huiselijk aspect

“Zaakvoerder, oprichter en drijvende kracht Ronny Schoeffaerts tekende mee het gebouw en was doorheen het proces een waakzaam oog”, aldus Carol Pareit, lichtadviseur bij Kreon en in die rol betrokken bij dit project. “Op een boogscheut van de vorige thuisbasis bouwden ze een nieuwe hoofdzetel. Daarbij was het duidelijk dat, ondanks de meer strakke vormgeving en inkleding ervan, het huiselijke aspect niet uit het oog verloren werd. Het gelijkvloers en het eerste verdiep van het gebouw doen dienst als showroom en kantoorruimte van de firma waarbij de producten bekeken en beleefd worden terwijl helemaal bovenin een modelappartement wordt ingericht. Alle projecten liggen binnen het bereik van Schoeffaerts Afwerking en Interieur en het nieuwe gebouw onderstreept dit.”

Beleving van zodra je binnenkomt

Al vanop straat start de beleving van een bezoek aan de showroom. Een opvallend gebouw trekt automatisch de blik van ‘toevallige’ passanten aan, de grote glaspartijen laten inkijk toe. Bij het binnenkomen vallen, naast de monumentale trap, het hoge plafond en een gezellige zithoek op. Hoog in het plafond bevindt zich de basisverlichting van de inkomruimte terwijl in de zithoek een mix van kreon Holon en kreon Esprit-armaturen voor voldoende licht zorgen om een boekje te lezen tijdens het wachten. Bevinden zich ook beneden: de deurenshowroom (met richtbare kreon Holon 80), een vergaderruimte met huiselijke toets dankzij twee ingebouwde kreon Ato in-line spotjes, een stalen wand van klinken en materialen (eveneens uitgelicht door kreon Holon 80), enkele bureaus en een grote polyvalente ruimte.

Andere sfeerschepping

Via de monumentale trap kom je op het eerste verdiep waar de meer klassieke deuren hun podium krijgen. Lagere plafonds vragen hier om een ander type armaturen, meer bepaald wallwashers en accentverlichting. “Ook de sfeerschepping is anders”, verduidelijkt Pareit. “We beperken hier het ontstaan van schaduw door een mooie egale verlichting te voorzien.” De showroom op de eerste verdieping is opgebouwd uit verschillende boxen die uitgeven op een centraal gangpad. In de boxen schitteren de tegels, parketten en gordijnen. In het gangpad zorgen enkele spotjes aan het begin, in het midden en aan het einde voor een beperkt maar toch voldoende licht zodat de aandacht automatisch naar de boxen gaat.

Uniformiteit qua verlichting dankzij een bewuste keuze aan armaturen en een hoge kleurweergave.

Modelwoonst

De bovenste verdieping wordt ingericht als een echt appartement. In het appartement, maar ook doorheen het hele gebouw, valt de aandacht op voor kwalitatieve afwerking en maatwerk. “Sowieso ligt de focus op de producten”, weet Pareit. “Maar door bijvoorbeeld de richtbare kreon Holon-armaturen in het plafond in te werken, bewijst Schoeffaerts meteen haar expertise daarin. De zaakvoerder was doorheen het hele project enorm betrokken bij de keuze van verlichting. Geen enorme hoeveelheid verschillende modellen, eerder een beperkt aantal om uniformiteit uit te stralen. Ook de kleurweergave (altijd CRI 90+) en kleurtemperatuur (3000K) zijn een bewuste keuze.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details