NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Winsol wint 2de jaar op rij prestigieuze Red Dot Design Award

Winsol wint 2de jaar op rij prestigieuze Red Dot Design Award

In 2019 won Winsol met het unieke design van de Pergola SO! al een eerste keer een Red Dot Design Award. Dit jaar is het opnieuw raak: de SolarFix collectie (voorzetscreens op zonne-energie) valt opnieuw in de prijzen. Een bewijs dat Winsol inzet op zonweringsproducten die technologische vernieuwing, design en gebruiksgemak combineren.

Dit jaar is er omwille van COVID-19 geen officiële uitreiking, maar wel een heuse Red Dot Design Week (22 – 26 juni) waarin de winnaars aan bod komen. Ook de SolarFix screens van Winsol!

Waarom kiezen voor screens?

Onze zomers worden langer én warmer. Daardoor wordt zonwering meer en meer een noodzaak i.p.v. een luxe. Screens zijn dé oplossing om je woning op een duurzame manier fris te houden tijdens warme dagen. Je hoeft geen beroep te doen op een energieverslindende airco en houdt dus je energiefactuur én je CO-uitstoot laag.  Daarnaast geven zonwerende screens ook nog een extra stijlvolle finishing touch aan je huis.

Hoe werkt de SolarFix?

Twee fotovoltaïsche panelen worden discreet ingewerkt in de onderste lijst van de voorzetkast van het screen. Deze kast heeft een diepte van 9 of 11 cm en past dus precies in de dagmaat van het raam. Op de gevel zijn er dus geen storende elementen te zien.

De zonnepanelen laden de batterij op die op zijn beurt de motor aanstuurt.


Krachtige batterij met ultra-lange levensduur

Omdat we bij Winsol van kwaliteit en duurzaamheid ons stokpaardje maken, zorgden we voor een zeer krachtige 4 Ah batterij met een zeer lange levensduur. De motor blijft altijd werken, ook bij zeer lange periodes zonder zonlicht. Dit type batterij zorgt er ook voor dat ook screens met grote afmetingen moeiteloos, snel en zeer stil neergelaten en opgehaald kunnen worden.

Een snelle installatie aan de buitenkant

SolarFix screens werken volledig op zonne-energie. Er hoeft dus geen verbinding gelegd te worden met het elektriciteitsnet. De installatie verloopt zonder breekwerken en verloopt dus een pak sneller. De eindklant of bouwheer moet zelfs niet aanwezig zijn tijdens de plaatsing, omdat de installateurs niet binnen in de woning moeten zijn om alles perfect af te werken. Iets wat nu zéker extra geapprecieerd wordt door eindklanten.

Design: keuze uit verschillende afwerkingen en afmetingen

Kies voor een van de volgende design-opties voor de afwerking:

  1. Standard asymmetrisch: de 2 zonnepanelen worden links of rechts naast elkaar geplaatst.
  2. Standard symmetrisch: 1 zonnepaneel wordt uiterst links geplaatst, het andere uiterst rechts.
  3. Black belt: tussen de zonnepanelen links en rechts wordt een zwarte band aangebracht zodat er 1 kleurvlak ontstaat.
  4. Colour: de zonnepanelen links en rechts zijn bedrukt in dezelfde kleur als de behuizing.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details