NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Alinel lanceert nieuw type geprofileerde gevelbekleding
“Bij Alinel zien we onze aluminium gevelbekleding als een accent waarmee de architect een toets uniciteit in zijn ontwerp kan steken.”

Alinel lanceert nieuw type geprofileerde gevelbekleding

Wil je een woning, middenbouw of hoogbouw een eigen karakter geven, op een duurzame en onderhoudsvriendelijke manier? De verticaal geprofileerde gevelbekleding van het Belgische Alinel leent zich uitstekend tot accentarchitectuur die blikken trekt. Op Polyclose lanceerde het bedrijf zijn Type F, met een lagere ecologische voetafdruk en de premium uitstraling die we van Alinel gewoon zijn.

Denk je aan geprofileerde aluminium gevelbekleding, dan denk je aan Alinel. De pionier uit Aalter bracht in 2014 zijn Type A op de markt. Sindsdien volgden nog zes nieuwe types, die elk op hun eigen manier bijdragen aan de uitstraling van een gebouw. Wat ze gemeen hebben, is de snelle en naadloze montage op een horizontale aluminium of houten draagstructuur. Type A tot Type E wordt daar met het gepatenteerde tandhaaksysteem op bevestigd. Voor Type F pakt Alinel uit met een nieuw gepatenteerd montagesysteem, het kantel-haaksysteem. Zowel op een eigentijdse woning in crepi als op een klassiek huis uit baksteen, vormen Alinel-gevelsystemen een interessant accent. “Bij Alinel zien we onze aluminium gevelbekleding als een accent waarmee de architect een toets uniciteit in zijn ontwerp kan steken”, geeft marketingmanager Jan Beernaert mee. “We geven de voorkeur aan een bescheiden, maar evenwichtig volume van Alinel boven een groot oppervlak zonder cohesie met de rest van het gebouw. Hoewel dit wellicht niet zo commercieel klinkt, weerspiegelt het wel perfect waar Alinel voor staat, met aandacht voor het functionele.”

Er zijn zeven types met elk hun eigen karakter.

Gestandaardiseerd maatwerk

Doordat elk type uit een reeks profielen bestaat die tot een perfect geheel gemonteerd worden, spreekt Alinel over gestandaardiseerd maatwerk. Beernaert: “Onze tekenaars maken op basis van opmetingen van onze klanten schakeltekeningen van elk gevelvlak. Wij leveren alle profielen op maat gezaagd en gepoederlakt als bouwpakket, waardoor de installateur met de tekening en onze Alinel-profielen meteen aan de slag kan. Op de werf hoeft dus niet gezaagd te worden. Vergelijk het gerust met een ‘Mecano’-pakket. Voor elk type gevelbekleding kunnen er ook verschillende accessoires geïntegreerd worden zoals een stopcontact, brievenbus, waterkraantje, kattenluik of autolader. Zo vormt je gevelbekleding een naadloos geheel. Als architect heb je met de verschillende types een breed palet om mee aan de slag te gaan. Zeker als je weet dat de gevelbekleding in alle mogelijke RAL-kleuren gepoederlakt kan worden.”

Ook aan midden- en hoogbouw geven aluminium gevelsystemen een opvallend accent.

Elegant en grondstofzuinig

Afgelopen januari stelde Alinel op Polyclose zijn nieuwste type voor. Beernaert: “Type F ademt elegantie. De aluminium kamprofielen staat iets verder uit elkaar dan bij Type D, met een tussenruimte van 45 millimeter en een diepte van 25 millimeter. Daardoor gebruiken we minder aluminium, en verkleinen we het lakoppervlak. Type F heeft dezelfde premium uitstraling als alle andere types. Het verfijnde kamdesign is nu ook entry level en beschikbaar binnen de prijsklasse van Type A en E.

Type F geeft ook buitenruimtes een elegante toets.

Esthetisch en functioneel

Design & Function, zo luidt de baseline van Alinel. De profielen zijn namelijk op verschillende manieren te combineren en kunnen op zowel gevels, hekken als poorten gebruikt worden. Alinel biedt op vlak van design een breed scala aan mogelijkheden, waardoor het gemakkelijk kan worden aangepast aan de esthetische eisen van de architect. De gevelbekleding is ook functioneel want deuren, ramen, garagepoorten en accessoires kunnen in het geheel geïntegreerd worden.

Ook de onderhoudseisen van aluminium gevelsystemen zijn een functionele plus voor de bewoners. Door de verticale profielen spoelt water meteen van je gevel. Beernaert: “Waar hout of horizontale profielen water vast houden en tot mosvorming leiden, spoel je verticale profielen eenvoudig af met een tuinslang.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details