NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Elegant-raamprofielen: kiezen tussen esthetiek of prestaties hoeft niet
Ook voor een klassieke stijl kan je bij Deceuninck terecht.

Elegant-raamprofielen: kiezen tussen esthetiek of prestaties hoeft niet

Wie had gedacht dat pvc profielen even modern en minimalistisch konden ogen als hun aluminium tegenhangers? Met het Elegant-gamma, bewijst Deceuninck dat kunststof profielen perfect passen bij hedendaagse, moderne architectuur.

Het Elegant-kader kreeg een strakkere vormgeving en is in twee inbouwdieptes verkrijgbaar: een 76 mm en een 115 mm variant. Afhankelijk van de gewenste stijl kan het kader met verschillende vleugeldesigns gecombineerd worden. De Origin biedt een oplossing voor zij die houden van een klassieke, landelijke of pastorijstijl. De Abstract biedt een uiterst minimalistisch uitzicht en Infinity een heel subtiele overgang van profielkader naar vleugel. De vleugel kan terugliggend of vlak zijn, en dat laatste is uniek voor kunststof profielen. Rechthoekige in plaats van afgeronde glaslatten dragen verder bij aan de strakke look.

Dankzij het Smart Colours-kleurengamma matchen de beschikbare kleurencoatings .

Ongeziene isolatiewaarden

Kunststof blinkt sowieso uit op vlak van thermische en akoestische prestaties, maar Deceuninck neemt het nog een stap verder. De Infinity-vleugel is er namelijk ook in een ThermoFibra-uitvoering. De standaard staalversterking maakt hier plaats voor structurele glasvezels die al tijdens het extrusieproces ingebracht worden. Met als resultaat profielen met dezelfde stabiliteit, maar betere thermische en akoestische prestaties. En doordat ze tot dertig procent lichter zijn dan staalversterkte ramen krijgen de montageonderdelen het minder hard te verduren en hoeft de installateur niet met al te zware raamelementen te sleuren.

Het kaderprofiel kreeg op zijn beurt een thermische versterking op basis van staaldraadversterkt pvc-hardschuim om zo de isolatiewaarden nog verder te verbeteren. “In combinatie met dit kader is Elegant ThermoFibra de best werkende staalloze kunststof raam- en deuroplossing in de markt”, vertelt technical manager Wouter Vanderstraeten. De ThermoFibra Infinity-vleugel kan samen met een standaard vast kader een Uf-waarde van 0,88 W/m2K halen. Het draagt hierbij het Passiefhuis-certificaat.

Kunststof en aluminium in één project

Deceuninck koos ervoor om zijn kunststof (Elegant) en aluminium (Decalu) profielen zodanig op elkaar af te stemmen dat ze samen in één bouwproject gebruikt kunnen worden. Ook aan de technische details werd veel aandacht besteed. Decalu en Elegant kregen bijvoorbeeld een identieke beslaggroef, wat zowel voor de fabrikant als de installateur een complexiteitsreductie oplevert, want veel beslagonderdelen zijn dezelfde. Aan de buitenkant werd er gekozen voor een gelijklopende minimale opdekvoeg.

In eenzelfde gebouw zou je dus de sterkte van aluminium kunnen uitspelen voor een vliesgevel of grote hefschuiframen. Waar je met meer gebruikelijke afmetingen werkt kan je voor de kunststof raamelementen van Elegant kiezen. Zo kan je het budget en de energieprestaties optimaliseren. Dankzij het Smart Colours-kleurengamma matchen ook de beschikbare kleurencoatings voor kunststof (Decoroc) en aluminium (Aluroc) perfect met elkaar. Jaren later zullen ze nog dezelfde uitstraling hebben: de veroudering verloopt heel gelijklopend.

Infinity-profielen bieden een heel subtiele overgang van profielkader naar vleugel.

Circulariteit voorop met Phoenix

Wie volop voor circulariteit wil gaan, biedt Deceuninck Elegant-profielen uit honderd procent gerecycleerde grondstoffen aan. Deze ramenreeks doopten ze Phoenix. Al sinds 2012 recycleert Deceunink kunststof in de vestiging in Diksmuide, waar tot 45.000 ton of 2,3 miljoen oude ramen per jaar verwerkt kunnen worden. En “design for recycle” is een belangrijk speerpunt voor Deceuninck, dat volop inzet op duurzaamheid. Deceuninck is met het Phoenix-gamma in staat circulaire profielen aan te bieden die volledig uit gerecycleerde kunststof zijn gemaakt. Het einddoel? Kunststof die binnen enkele eeuwen nog in omloop is.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details