NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Architecturaal verrijkend buitenschrijnwerk op ARCHITECT@ WORK
Miniline is ontzettend architecturaal verrijkend, een lust voor het oog.

Architecturaal verrijkend buitenschrijnwerk op ARCHITECT@ WORK

De gloednieuwe Miniline-reeks van Aliplast uit Lokeren is een minimalistische toepassing voor schuiframen waarbij het aluminium buitenschrijnwerk bijna onzichtbaar wordt. Zo gaat alle aandacht ongegeneerd naar strakke, moderne raampartijen. Salesmanager bij Aliplast Jourik Duwez legt uit wat de voordelen van hun nieuwe product zijn en hoe het bedrijf hun expertise opnieuw verder uitbreidt.

Aliplast is ontstaan in 1984 en is ondertussen uitgegroeid tot een van de belangrijkste spelers op de internationale markt in het produceren en ontwikkelen van aluminium systemen voor ramen, deuren, veranda’s, schuifsystemen en gordijngevels. “Aliplast is een systeemhuis”, vat salesmanager Jourik Duwez van Aliplast aan. “Dat houdt in dat wij alle aluminiumprofielen voor buitenschrijnwerk volledig in eigen huis ontwikkelen en produceren: van het extruderen van aluminium profielen tot het elektrostatisch poederlakken. Ook de isolatie van de profielen nemen we integraal voor onze rekening. Wij zijn het enige bedrijf in deze sector in België dat alle stappen in de productie eigenhandig opneemt onder één dak.”

Door de volledige inhouse ontwikkeling van aluminium systemen zijn de afdelingen vloeiend op elkaar afgestemd. Dat levert niet alleen een uitgebreide expertise en grondige productkennis op, maar ook de garantie voor een vlotte en betrouwbare oplevering van Aliplast-producten. Zowel planningsgewijs als financieel hebben Aliplast en de eindklant zekerheid over een correcte realisatie.

Het aluminium buitenschrijnwerk wordt bijna onzichtbaar met Aliplasts Miniline.

Nieuwe kwaliteitsreeks voor minimalistische markt

Met de nieuwe Miniline-reeks speelt Aliplast in op de grote vraag naar minimalistisch buitenschrijnwerk vanuit de hedendaagse trends in de bouwsector. Jourik: “We stellen vast dat minimalistische architectuur aan een opmars bezig is. Hoe minder profiel en hoe meer glas in zicht, hoe liever de bouwheer het momenteel heeft. Daarom ontwikkelden we de Miniline-reeks. De profielen van dit aluminium schuifraam zijn na plaatsing zo goed als onzichtbaar, op de middenstijl van twintig millimeter breedte na.”

Deze reeks heeft als voordeel dat je makkelijker hoge en brede elementen, en dus ook zwaardere glaspartijen in een bouwproject integreert. Daardoor is deze toepassing zeer geschikt voor moderne nieuwbouwprojecten en stijlvolle renovaties, zowel van residentiële woningen als voor bedrijven. “Door het minimalistische design van de ramen gaat de aandacht integraal naar de architectuur, vult Jourik aan. “Daardoor zijn de Miniline-profielen zeer populair. Ze zijn ontzettend architecturaal verrijkend, een lust
voor het oog.”

Miniline en gebogen gevelbekleding voorgesteld op ARCHITECT@WORK

Het nieuwe, minimalistische Miniline-systeem was te zien tijdens ARCHITECT@WORK in Kortrijk waar de aanwezigen ondergedompeld werden in de technische specificaties. Het volledig drempelloze systeem reguleert de ontwatering met een schuin aflopend sokkelprofiel dat op een drainagegoot aan de buitenzijde van het schuifraam wordt aangesloten. Ook een openschuivende hoek is mogelijk en geeft een ruimtelijke verbinding tussen binnen en buiten. De Miniline bestaat in duorail, trirail of galandage. 

Op ARCHITECT@WORK werd dit schuifraam gecombineerd met gebogen gevelbekleding Deco Wall. Dit gevelsysteem bestaat ondertussen drie jaar, maar het was de eerste keer dat hij gebogen werd voorgesteld. Dat trok de aandacht van heel wat bezoekers. Beide aluminium systemen werden voor de architectenbeurs gepoederlakt in het gloednieuw auberginekleur 346PM. “Uniek is dat Aliplast hier 25 jaar kleurgarantie op biedt, net als op zo’n vijftig andere kleuren uit het gamma poederklasse II. Ook dat is een voordeel van alles in eigen huis te produceren”, besluit Jourik. “En daar zijn we bij Aliplast fier op.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details