NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
De keuken draait rond het eiland

De keuken draait rond het eiland

Het kookeiland is de meest centrale plek van de keuken. Het is de kern van de woning waar het dagelijkse leven samenkomt, waar gekookt en gegeten wordt. Een goede organisatie is dan ook essentieel om orde op zaken te houden en een vloeiende kitchen flow te garanderen. Het Zwitserse V-ZUG biedt hoogwaardige keukentoestellen die ieder eiland omtoveren tot een multifunctionele eyecatcher, zonder in te boeten aan efficiëntie. Op zoek naar de juiste organisatie voor jouw keuken? Laat je inspireren door V-ZUG en ontdek aan de hand van drie tips hoe je het meeste uit je keukeneiland haalt.

Denk ergonomisch

Wanneer je je keuken en kookeiland indeelt volgens de ergonomische driehoek heb je alles wat je nodig hebt binnen handbereik – de koelkast, vaatwasmachine of spoelbak en kookplaat – zonder voortdurend om je eiland heen te moeten hollen. V-ZUG stippelt de driehoek voor je uit en begint met de CombiCookTop V4000-kookplaat: uitgerust met geïntegreerde afzuiging combineert de plaat een krachtige luchtafvoer met flexibele kookopties. De plaat ligt gelijk met het werkblad en kan perfect geïntegreerd worden in het keukeneiland, waar je ook wil om de driehoek te optimaliseren. Voor de koelkast tipt V-ZUG het elegant ontworpen Cooler V4000-model. Ten slotte sluit de ruime AdoraDish V4000-vaatwasmachine de driehoek geslaagd ergonomisch af want het toestel werd zo ontworpen dat het perfect geïntegreerd kan worden in het eiland, ongeacht de hoogte.

Subtiele zuigkracht

Hoewel de afzuigkap een noodzakelijke toevoeging is aan de kookplaat, is het boven een kookeiland meestal een designdoorn aan het oog. De Zwitserse keukenspecialist weet raad met de DSTS-werkbladafzuiging dat automatisch tevoorschijn komt wanneer nodig. Met z’n krachtige technologie voert het toestel ongemakkelijke dampen en vetdeeltjes doeltreffend af, om nadien discreet en naadloos in het werkblad te verdwijnen. Voor diegenen die de look van een hangende dampkap verkiezen is het AiroClearIsland V6000-model een geschikte optie. Uitgerust met een sterke afzuiging en afgewerkt met een elegant design is het zowel een esthetische als functionele aanvulling op het kookeiland.

Inbouw-wijnen

Het inrichten van een kookeiland is de ideale manier om opbergruimte te creëren en om iedere beschikbare ruimte optimaal te benutten. Ben je een wijnliefhebber? Ga dan nog een stapje verder en integreer een heuse wijnkoeler in je eiland. Het WineCooler UCSL 60-model van V-ZUG heeft een eenvoudig design dat moeiteloos in het keukeneiland kan worden verwerkt. Dankzij de twee aparte temperatuurzones bewaar je bovendien zowel witte als rode wijn in de perfecte omstandigheden en binnen handbereik. Dat het ten slotte je keukeneiland transformeert in een design statement piece is mooi meegenomen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details