NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Design centraal bij ontwikkeling van dampkappen, kookplaten en verlichting
De Novy Phantom is een designelement met een krachtig afzuigsysteem en een sfeervolle verlichting in een transparante box.

Design centraal bij ontwikkeling van dampkappen, kookplaten en verlichting

Omdat je met opvallend design meteen de aandacht van de consument trekt

Functionaliteiten zijn belangrijk, maar met het design maak je toch de eerste indruk. Als die look in het oog springt, is de consument sneller geneigd om vragen te stellen over de verdere eigenschappen. Daarom denkt Novy goed na over het ontwerp van elk nieuw product, dat ofwel onzichtbaar geïntegreerd wordt of net een uitgesproken element in de keuken vormt. Met de Novy Phantom heeft de fabrikant een awardwinnaar: een krachtig afzuigsysteem met een sfeervolle verlichting in een transparante box, die met staalkabels of een metalen frame aan het plafond bevestigd wordt.

Ook bij de ontwikkeling van de werkbladafzuiging, zoals de Novy Panorama, besteedt Novy veel aandacht aan het design.

Tijdens elk gesprek met de mensen van Novy wordt steeds weer duidelijk hoeveel belang zij hechten aan innovatie en hoezeer de focus op design ligt. De innovatieve dampkappen, werkbladafzuigingen, kookplaten en verlichtingsmodules worden steeds afgestemd op de behoeften in de markt – zowel op het vlak van technieken als qua design. “Bij elke nieuwe ontwikkeling wordt niet alleen aandacht besteed aan de functionaliteit, we streven ook meteen naar visueel uitgewerkte concepten, waardoor we al goed kunnen inschatten hoe het product er finaal zal uitzien. Pas als R&D, product management en management hun goedkeuring geven, worden prototypes gemaakt”, vertelt director marketing Olivier Lambert. “Onze systemen bepalen mee de keukenbeleving van de consument. Naast en efficiënte en stille werking zijn ook de vormgeving en extra verlichting van groot belang. We volgen de trends op de voet. Die vinden we in architectuur- en keukenmagazines, maar ook op beurzen, zoals het Salone del Mobile. Voor bepaalde projecten werken we met externe designers samen. Zij stellen soms voor om materialen te gebruiken die onze mensen niet standaard zouden toepassen.”

Het design geeft een eerste indruk, ook bij de inductiekookplaten en gaspitten. Daarna wordt dieper ingegaan op de technische kenmerken.

Afzuigsysteem en verlichting in een transparante box

Het gamma van Novy omvat intussen heel wat producten die visueel in het oog springen: de Flatline, Mood en Pureline Frame dampkappen, de Panorama werkbladafzuiging, de Inductie-kookplaten, de verlichtingsarmaturen Wall, Pendant en Shelf, … De eyecatcher bij uitstek is de Novy Phantom. Deze eilanddampkap combineert een krachtig afzuigsysteem en een sfeervolle, dimbare verlichting in een opvallende transparante glazen box. Dit systeem kan eenvoudig bediend worden met de afstandsbediening, de ingebouwde InTouch connectie van een Novy-kookplaat of de Novy Connect App op smartphone of tablet. De dampkap schakelt zichzelf automatisch uit als er gedurende drie uur geen toetsen aangeraakt worden. Zo voorkomt de fabrikant dat mensen hun stille dampkap vergeten af te leggen en er zo energie verloren gaat.

De innovatieve verlichtingsarmaturen in het gamma van Novy, met name Wall, Pendant en deze Shelf, vormen echte designelementen in de keuken.

“Bij de ontwikkeling van deze innovatieve oplossing deden we een beroep op een externe designer, die glas als een van de hoofdcomponenten introduceerde. Zo ontstond een opvallend box-in-box concept met een fluisterstille recirculatiedampkap en een verlichtingsarmatuur, die een warme, sfeervolle verlichting in de keuken en een functionele, dimbare verlichting boven de kookplaat biedt. Dit designelement wordt naar wens geleverd in een Cable-uitvoering, opgehangen aan stalen kabeltjes, of een Frame-versie, waarmee we inspelen op de stijgende vraag naar een industriële look in moderne keukens”, licht Lambert toe. “Het unieke design van onze Novy Phantom viel al meerdere malen in de prijzen. Zo werd het onder meer bekroond met een Red Dot Award, een IF Design Award en een Kitchen Innovation Award.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details