NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Design voor iedereen, ook in de douche
De opklapbare greep is in neergeklapte positie een grote hulp voor senioren en personen met beperkte mobiliteit

Design voor iedereen, ook in de douche

Met een uitgebreid aanbod grepen en douchezitjes wil DELABIE de badkamer toegankelijk maken voor iedereen. In dit productsegment valt het Be-Line® assortiment op. Het is namelijk de designreeks grepen en zitjes die de medische uitstraling van deze producten wegneemt. Het assortiment breidt gestaag uit.

DELABIE specialiseert zich in het toegankelijk en bruikbaar maken van elke ruimte, dus ook de badkamer, voor iedereen. In het designassortiment Be-Line® voegt DELABIE nu een nieuw opklapbaar en afneembaar douchezitje toe zodat ook wie moeilijker te been is makkelijker kan genieten van een deugddoende douche. “Het zitje is voldoende breed en diep en daarom zeker een grote hulp voor bijvoorbeeld senioren en personen met een beperkte mobiliteit”, legt Svea Wagemans van DELABIE uit. “In opgeklapte positie neemt het amper plaats in. Heb je het zitje niet nodig, dan is het simpelweg af te nemen en te vervangen door een douchetablet. Deze nieuwe variant werd ook voorzien van een voet die extra versteviging biedt wanneer een wandmontage onvoldoende is.”

Zwart doet, als trendkleur in het interieur, ook zijn intrede in de badkamer.

Neerklappen indien nodig

Het Be-Line® assortiment krijgt er ook een nieuwe opklapbare en afneembare greep bij. DELABIE weet dat een opklapbare greep wel eens stigmatiserend kan zijn en geeft daarom aan de nieuwkomer een eerder discrete vormgeving met strakke lijnen. “De opklapbare greep is in neergeklapte positie een grote hulp voor senioren en personen met beperkte mobiliteit”, benadrukt Wagemans. “In opgeklapte positie neemt de greep slechts beperkt ruimte in, perfect geschikt dus voor een gedeeld gebruik van het sanitair of de douche. Bovendien is deze nieuwe opklapbare greep ook afneembaar en dus te vervangen door bijvoorbeeld een afdekplaat. Dit betekent dat, wanneer er geen greep nodig is, deze simpel kan weggehaald worden. Enkel plaatsen wanneer nodig betekent dat een instelling, ziekenhuis of hotel slechts een beperkt aantal  grepen in stock nodig heeft.”

Handig in gebruik, opklappen tot zelfs wegnemen indien niet nodig.

Alles in het zwart

We zien vandaag meer en meer zwart in ons interieur. Niet alleen als accentkleur, ook als hoofdkleur siert zwart meer en meer keukens. En ook badkamers. Het Black Spirit-assortiment is er al bij DELABIE, met onder meer zwarte wastafels, toiletten en elektronische kranen. “En nu voegen we mat zwart toe aan het Be-Line® assortiment zodat daar nu drie mogelijke kleuren zijn, naast ook nog mat wit en antraciet grijs”, aldus Wagemans. “Het sanitair wordt meer en meer als uithangbord beschouwd dus is het evident dat we met onze designlijn de trends volgen. De afgeronde vorm blijft, net als de platte anti-roterende voorzijde. Samen resulteren ze in een betere ergonomische en optimale grip.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details