NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Ebema’s nieuwe betongevelsteen bevordert architecturale creativiteit
De variatie aan kleuren, texturen en oriëntatie geven het gebouw een dynamische uitstraling.

Ebema’s nieuwe betongevelsteen bevordert architecturale creativiteit

Met visionaire ideeën en elegante betonoplossingen werkt Ebema sinds 1946 aan een betere buitenruimte. Onder de naam Ebema_Stone&Style realiseert en verdeelt de producent stijlvolle betontoepassingen voor tuin, terras, oprit en gevels. Het bedrijf doet hiervoor een beroep op een uitgebreid netwerk aan bouwhandelaars en (tuin)aannemers, die de consument adviseren en ondersteunen bij hun projecten. Met hun panorama ‘Brick’ stelt Ebema met trots de nieuwste telg in zijn aanbod voor.

Ebema produceert materialen in prefabbeton voor de particuliere en openbare markt. Daarvoor opereert het bedrijf onder verschillende noemers: Ebema_LivingCity werkt al jaren samen met en voor ontwerpers, architecten en inrichters van openbare ruimtes, zoals woonwijken, zorginstellingen of pleinen. Hun tweede pijler, Stone&Style, richt zich op de particuliere markt door elegante gevelstenen in beton te produceren. Hieronder vind je het tuin-, terras- en opritsegment onder Stone&Style GARDEN, het gevelverhaal valt onder de noemer Stone&Style BUILDING. Binnen beide afdelingen rekent de klant op een uitgebreid standaardgamma met eindeloze mogelijkheden. 

Een speciale impregnering beschermt de gevelstenen beter en langduriger, stoot water en vuil af en ademt tegelijk.

Voor ieder wat wils

Ebema_Stone&Style BUILDING heeft een nieuw product gelanceerd: gevelstenen. De panorama ‘Brick’ is de eerste aanwinst binnen dit assortiment. “De naam verraadt veel,” zegt Philip Thijs, projectmanager van het gevelsegment. “De panorama ‘Brick’ is een langwerpige gevelsteen van zestig centimeter lang, vier centimeter hoog en negen centimeter diep. Het is een heel elegante gevelsteen, helemaal in lijn met eigentijdse woningen, appartementsgebouwen en bedrijfsgebouwen.” De steen is uitgevoerd in beton en heeft een gladde afwerking. In het basisassortiment is hij verkrijgbaar in tien standaardkleuren, van lichtere grijze en witte tinten tot fel donkerrood en koffiekleurig. “Dat is enkel de standaarduitvoering. Want in principe is alles mogelijk. We bekijken per project en in overleg met architecten en ontwerpers welke kleur, structuur of afmeting de eindklant wil. In het Ebema_CreativeLab zijn personalisaties naar wens dus zeker mogelijk.”

De langwerpige panorama ‘Brick’ is tijdloos elegant.

Innovatieve visualisatietool

Naast de vormgeving van de gevelsteen zelf, is ook de variatie in toepassing ervan eindeloos. Dit ontdek je via de online textuurgenerator. Philip: “Dit is een digitale toepassing waarmee je voorkeuren ontwerpt en visualiseert. Door te spelen met kleuren, oriëntatie, voegen en texturen van de gevelstenen krijg je in enkele muisklikken een zeer goede weergave van hoe je project eruit kan zien.” De tool is zeer reactief en erg gebruiksvriendelijk. Bewaar gemaakte ontwerpen in jouw favorieten of download ze als productfiche in pdf. Voor architecten is bovendien een extra handige optie ontwikkeld. Zij ontvangen binnen de twee minuten uitgebreide 3D-bestanden in hoge resolutie in hun mailbox. 

De stenen zijn verkrijgbaar als betonbrick en betonstrip, en faciliteren een vlotte plaatsing.

Efficiënte plaatsing

Ook aan de metselaars is gedacht bij de ontwikkeling van de panorama ‘Brick’. Het elegante lang-smalformaat creëert een heel strak effect. Ideaal om te spelen met lijnen in de breedte en in de hoogte. De stenen zijn bovendien maatvast en geschikt voor diverse verwerkingswijzen: van verlijmen en traditioneel metsen tot verwerken met dunbed- of doorstrijkmortel. Een speciale impregnering beschermt de gevelstenen beter en langduriger, stoot water en vuil af en ademt tegelijk. Daardoor wordt de kleurintensiteit langer behouden en zijn de gevelstenen voor lange termijn goed beschermd tegen wituitbloeiing en groenaanslag. De stenen zijn verkrijgbaar als betonbrick en betonstrip van twee centimeter dik, en faciliteren een vlotte plaatsing. “Op een kopse zijde van de gevelstenen is een smalle afstandsnok van anderhalve millimeter dikte voorzien. Dit helpt de metselaars voor een efficiënte uitvoering.”, benadrukt Philip. ”Een nauwkeurige plaatsing is dan ook essentieel voor het meest esthetische resultaat.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details