NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Een extra lifestyle voor de persoonlijke keuken
Perry Hansen. (Beeld: Willem vanPuyenbroeck)

Een extra lifestyle voor de persoonlijke keuken

Wereldwijd woonruimtes creëren die de persoonlijkheid van de bewoners weerspiegelen. Het is niet zo’n evidente taak die SieMatic zichzelf oplegt. Maar met vier lifestyles onder de arm slaagt de keukenfabrikant uit Löhne in haar opzet. Vier lifestyles inderdaad, want met Mondial zet SieMatic er eentje naast de al bestaande Pure, Urban en Classic.

De eerste Mondial-keuken van SieMatic werd in juni in Antwerpen geplaatst. Met deze woorden nodigde een trotse Nicole Hastinckx van SieMatic België ons uit een kijkje te komen nemen in de showroom in Antwerpen. “Mondial is een nieuwe keukenstijl die bij de al bestaande Classic, Urban en Pure komt”, legt designer Perry Hanssen uit. “Keukendesign is onderhevig aan vele veranderingen. Zo is luxe niet langer het bezitten van oppervlakkige statussymbolen maar draait het juist veel meer om ervaringen en het emotioneel aangetrokken voelen tot merken waarmee men in aanraking komt. We noemen dit het ‘Exciting Minimalism’. En omdat de keuken het hart van de woning is, wordt ze meer dan ooit de ruimte die onze persoonlijkheid weerspiegelt. Mondial is een expressie van deze nieuwe trends.”

De eerste Mondial-keuken van SieMatic werd geplaatst in Antwerpen.

Wat zijn lifestyles?

Hanssen: “Om Mondial uit te leggen, pakken we er best de drie andere lifestyles even bij. Het zijn leefwerelden waarmee we de actuele trends op het gebied van lifestyle en interieurtrends volgen en die ons tegelijkertijd de mogelijkheid geven om de voorheen ietwat starre keukenprogramma’s flexibel te maken. En bovendien precies afgestemd op persoonlijke smaak. Pure integreert de functies van de keuken perfect en subtiel in de architectuur met een elegant en minimalistisch design van de meubelen. Urban is los, onconventioneel en individueel waarbij de meest functionele keukenelementen toch het karakter van elegante meubels krijgen. Classic combineert op geraffineerde wijze vertrouwde en moderne stijlen waarbij de vormgeving een speelse uitstraling krijgt door sterke materiaal- en kleurcontrasten en omlijstingen.”

Continuïteit tussen binnen- en buitenkant dankzij de donkergrijze binnenkasten.

Weelde opnieuw geïnterpreteerd

“Echte persoonlijkheid onderwerpt zich aan geen enkele norm”, gaat Hanssen verder. “Het expressieve design van SieMatic Mondial spreekt van een minimalistische, moderne en geometrische vormentaal zonder traditionele ornamenten en opsmuk. Met gewaagde kleuren en vormen, gepaard gaand met expressieve materialen en materiaaldiktes, overschrijdt het de grenzen van het keukendesign. Er opent zich een zinnenprikkelende wereld van weelde, eenvoud en sensualiteit. Elk detail van een Mondial beschikt over meesterlijk vakmanschap, getuigt van diepe waardering voor de hoogste kwaliteit en is een bewijs van het streven naar maximale perfectie. Een unieke plek ontstaat, volledig in harmonie met zijn omgeving. En met jouw persoonlijkheid.”

Gewaagde kleuren en vormen, expressieve materialen en materiaaldiktes.

Harmonie tussen binnen- en buitenkant

Tegelijkertijd onthulde SieMatic nog een belangrijke innovatie, niet alleen voor Mondial maar voor het hele assortiment. SieMatic voegt namelijk mistiek donkergrijs toe als kleur voor de binnenkasten. “Donkergrijze open keuken-elementen creëren een harmonieus geheel bij bepaalde buitenkleuren of hout (natuur of laminaat), waarbij de continuïteit tussen binnen- en buitenkant wordt benadrukt”, legt Hanssen uit. Bovendien komt dit samen met een edelgrijs MultiMatic-systeem. Dit modulair organisatiesysteem, exclusief verkrijgbaar bij SieMatic, werd al bekroond met talrijke designprijzen en levert tot 30 procent extra opbergruimte in de kasten op. “Een mooie toevoeging, volledig in lijn met onze filosofie”, besluit Hanssen. “Het geeft namelijk de mogelijkheid om een exclusieve aluminium interieurindeling te combineren met een verfijnd design voor lades en uitschuifbare elementen in hoge en lage kasten.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details