NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Een nieuwe wereld van weelde, eenvoud en sensualiteit
SieMatic: “Een Mondial-keuken is een unieke plek met een uitzonderlijke présence.”

Een nieuwe wereld van weelde, eenvoud en sensualiteit

Oude en nieuwe generaties luxeconsumenten leggen de lat steeds hoger. Steeds meer klanten willen geïnspireerd worden door merken waarmee ze zich kunnen identificeren en hechten veel belang aan merken die hen helpen hun eigen individualiteit uit te drukken en dezelfde waarden te delen. SieMatic begrijpt deze opvatting en ontwikkelde ondertussen vier eigentijdse luxueuze keukenconcepten.

Vier stijlwerelden ontwikkelde keukenproducent SieMatic ondertussen. Vier stijlwerelden waarmee wereldwijd woonruimtes worden gecreëerd die de persoonlijkheid van de bewoners perfect (kunnen) weerspiegelen. Met Pure, Urban, Classic en nu ook Mondial speelt SieMatic in op actuele trends op het gebied van lifestyle en interieur. “De voorheen eerder strakke keukenprogramma’s worden nu flexibel en precies uitgevoerd, volledig afgestemd op de persoonlijke smaak en verzuchtingen van onze klanten”, benadrukt Nicole Hastinckx van SieMatic.

De geometrische basisvormen zijn perfect in balans met de verfijnde details en de massieve, dominante elementen.

Harmonie tussen gebruiker, ruimte en keuken

Expressief, zo kan je het design van de Mondial-stijlwereld perfect omschrijven. “Expressieve materialen en materiaaldiktes, gewaagde kleuren en vormen, het komt allemaal samen in Mondial”, aldus Hastinckx. “Met een minimalistische, moderne en geometrische vormentaal zonder de traditionele ornamenten en opsmuk zoekt Mondial de grenzen van het traditionele keukendesign op en overschrijft deze zelfs. Een Mondial-keuken is een unieke plek met een uitzonderlijke présence die bovendien volledig in harmonie is met zijn omgeving maar ook, en vooral, met de persoonlijkheid van zijn gebruikers. Ook bij de keukenelementen, zoals bijvoorbeeld het kookeiland, trekken we de expressieve materiaal- en kleurkeuze door en zo ontstaat een minimalistische en tegelijkertijd ook uitnodigende huiselijke touch. De geometrische basisvormen zijn perfect in balans met de verfijnde details en de massieve, dominante elementen.”

Grijs, het toppunt van elegantie

De wereldpremière van de SieMatic Mondial-stijlwereld gebeurde tijdens de Milan Design Week van 2022. “Het was een enorm succes”, weet Hastinckx. “En vandaag zijn we helemaal klaar om onze klanten een inspirerende blik te geven in de toekomst van hun luxueuze premiumkeukens. De lancering van de Mondial-stijlwereld is een belangrijk thema dit jaar, net als de lancering van grafietgrijs als tweede mogelijke kleur voor de SieMatic korpus. Grijs en wit, de andere beschikbare kleur, zijn voor SieMatic twee tegenpolen. Bij het ontwerpen van een keuken moet de kleurkeuze dan ook doordacht en weloverwogen zijn.”

Mondial, dat is expressiviteit qua materialen en materiaaldiktes in combinatie met gewaagde kleuren en vormen.

‘Slechts’ twee korpuskleuren

We trappen een open deur in door te zeggen dat bij SieMatic zeer veel verschillende totaalcomposities mogelijk zijn. “De combinatie van het SieMatic ColorSystem met de vele mogelijke materialen levert inderdaad een grote verscheidenheid op”, bevestigt Hastinckx. “Bovendien passen ze perfect bij de neutrale elementen van ons SieMatic MultiMatic interieursysteem in aluminium, licht eiken, donker gerookt kastanje en porselein. Qua korpuskleuren houden we het bewust op twee kleuren. Naast wit komt er nu grafietgrijs bij. Of zoals sterarchitect Richard Meier steeds zegt: wit is de mooiste van alle kleuren, een symbool van perfectie, zuiverhuid en helderheid. Grijs is dan weer de kleur van intellect, kennis en wijsheid en voor interieurontwerpers wereldwijd de belichaming van elegantie. We geloven rotsvast in grafietgrijs als korpuskleur. De binnen- en buitenzijden van het korpus zijn altijd grafietgrijs, zichtzijdes in andere kleuren zijn er niet, net als de kleur van de voorzijde van het korpus. De MultiMatic strips voor in het korpus en de binnenzijde van de draaideur zijn grafietgrijs. Bovendien gebeurt dit alles aan dezelfde prijs als een witte korpus. Kortom, de bekende, typische SieMatic-functies en charmes blijven bestaan.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details