NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
Flux+ Flat, de nieuwe balansventilatie-unit van Renson
Je monteert de Flux+ Flat tegen het plafond of aan de wand.

Flux+ Flat, de nieuwe balansventilatie-unit van Renson

Met Flux+ Flat tilt Renson balansventilatie naar een hoger niveau. Het unieke systeem stemt zijn ventilatiedebiet af op vocht-, VOC- en CO2-detectie. Bovendien kan de installatie ervan snel en eenvoudig gebeuren. Zelfs alleen plaats je de unit zonder problemen en zonder extra hulp. De diverse uitvoeringen en de mogelijkheid om het systeem zowel aan het plafond als tegen de wand te monteren geven je een brede waaier aan mogelijkheden.

Doorheen de jaren ontpopte Renson zich tot expert in vraaggestuurde ventilatie. Naast het populaire C+-systeem Healthbox 3.0 trekt het die kennis nu ook door in zijn D-ventilatie. De nieuwe Flux+ Flat stemt zijn ventilatieniveau naast vocht en VOC’s ook automatisch af op CO2-detectie. Via de app krijgen bewoners inzicht in de binnenluchtkwaliteit en een melding wanneer de filters aan vervanging toe zijn. De unit is beschikbaar met een nominaal debiet van 275 m³/h of 225 m³/h. Het thermisch rendement tot 91 procent en een uiterst laag vermogen maken het stille en volautomatische D+-ventilatiesysteem enorm energiezuinig, met het laagste E-peil in zijn klasse, bij een restdruk van 200 Pa.

Het handige boorsjabloon op de verpakking zorgt ervoor dat de geïnstalleerde unit uitgelijnd is met de leidingen.

Tot 50 procent tijdswinst

De installatie van de nieuwe Flux+ Flat is kinderspel. De unit weegt amper 25 kg en is daarmee gemakkelijk te plaatsen zonder extra hulp. De behuizing meet slechts 1,18 meter op 74,5 centimeter, met een diepte van 30 centimeter. Zo past ze zelfs in de meest compacte technische ruimte. Je monteert de Flux+ Flat tegen het plafond of aan de wand, dus rechtop of horizontaal. Om te weten waar de unit precies moet komen in functie van de leidingen, is er het handige boorsjabloon op de verpakking. Je tekent de boorgaten meteen juist af en schroeft de bijgeleverde plafondbeugels vast. De andere beugels monteer je op de zijkanten van de unit. Dan hoef je enkel nog het toestel op zijn plaats te klikken, de leidingen aan te sluiten en de installatie is klaar.

Ook het toestel inregelen is eenvoudig. Via de wifidongle kan dat zelfs zonder connectie op een draadloos netwerk. Door het project vooraf te registreren in het My Lio-platform zijn de projectgegevens meteen gesynchroniseerd met de Renson-app, die je stap voor stap begeleidt bij de opstart van het systeem. Het installatierapport sla je bovendien digitaal op en stuur je meteen door. Zo bespaar je tot 50 procent op de totale installatietijd.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details