NLFR

Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur
forster presto xs is de slimme keuze bij nieuwbouw en renovatie
De minimale profielen garanderen een optimale lichtinval.

forster presto xs is de slimme keuze bij nieuwbouw en renovatie

Wat maakt of kraakt een ruimte? De lichtinval natuurlijk. Wie droomt niet van een zonovergoten woonkamer, kantoor of horecagelegenheid? De slanke stalen profielen van forster presto xs maximaliseren het licht en zijn een perfecte toevoeging in zowel moderne nieuwbouw als bij de renovatie van industriële en authentieke panden. De elegante profielsystemen zijn bovendien honderd procent recyclebaar en vormen daarmee een ecologische keuze voor je project.

Red Star Line Museum in Antwerpen. (Beeld: Bart Gosselin Photography)

De Zwitserse fabrikant forster beantwoordt de vraag naar kwalitatieve en esthetische stalen raam- en deurprofielen met zijn presto xs-lijn. Zwitsers design is synoniem voor kwaliteit en vakmanschap. Dat is in de branche van metaalproductie niet anders. Met een aanzichtbreedte voor vaste ramen van slechts 23 millimeter trekt het assortiment van forster presto xs vol overtuiging de kaart van het minimalisme. Ook bij opendraaiende elementen – slechts 45 millimeter aanzichtbreedte – zijn de lichtinval en transparantie optimaal. Door hun elegante en slanke aanzicht passen de profielen perfect in de hedendaagse architectuur. Het staal geeft de ruimte instant een meer industriële, authentieke of moderne look. Het systeem leent zich dan ook uitstekend tot de restauratie en renovatie van oude gebouwen. 

Hotel Van der Valk in Luik.

Het maximale uit je ruimte

Pivoterende stalen binnendeuren laten veel licht binnen en creëren een ruimtevergrotend gevoel. Een vergaderzaal afsluiten zonder in te boeten op het gevoel van openheid? Daar is forster presto xs de ideale oplossing voor. De pivotdeur beschikt over een uniek openingspatroon dat een opvallend designelement in een kamer vormt. Naast de draaifunctie tot 360 graden heeft de binnendeur ook de mogelijkheid om de deur te blokkeren op 90 graden. Hierdoor is de deur niet enkel esthetisch, maar ook nog eens ergonomisch. Bovendien is de deur verkrijgbaar met of zonder frame, waardoor een draaideur zonder kaderprofiel mogelijk is. Zo haal je het maximale uit de beschikbare ruimte.

De pivoterende binnendeuren creëren een ruimtevergrotend gevoel.

Sterk en milieuvriendelijk

De ultraslanke forster presto xs-profielen zijn volledig uit staal opgetrokken, een materiaal met heel wat troeven. Naast zijn sterkte en draagkracht, is het een erg duurzaam materiaal dat lang meegaat zonder aan structurele integriteit in te boeten. Ook bij brand behoudt staal een aanzienlijke integriteit, waardoor het een erg veilig bouwmateriaal is. Recent maakt staal een opmars als milieuvriendelijk alternatief voor andere metalen, onder meer door de lagere ecologische voetafdruk. Door zijn superieure sterkte-eigenschappen is er minder materiaal nodig, wat resulteert in een efficiënter gebruik van grondstoffen. Tot slot kan staal aan het einde van zijn levenscyclus volledig gerecycled worden. Het is dus niet alleen een slimme, maar ook een verantwoorde keuze voor toepassingen in ramen, deuren en gevels.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details